Pages

.

Sweet Cherry Cupcake

Dagens alster - ett rött långt halsband till min vän Ida!

Ena änden slutar med ett karbinlås och den andra med en ögla.

I öglan hänger ett hjärta med ett annat karbinlås, så om man vill kan man koppla bort det och låsa fast den första karbinhaken i öglan och voila så har man ett "vanligt" runt halsband.

Det här halsbandet får heta "Sweet Cherry Cupcake"























reade more... Résuméabuiyad

På LOD. Måndag.

... sju par manschettknappsdelar, leverans av en staty, installation av mitt modem, såg Mists lokal, satte ihop en förlovningsring, lämnade en skål för gravering, kollade efter den lila tröjan på Katitzi, innan hade vi städat verkstaden och efter detta gick jag hem till barnen och lagade middag. Hade ångest över alla jobb som skall göras.

Ny dag imorgon.
reade more... Résuméabuiyad

Solbrun hud och båtfix...

Tänkte att detta halsband kan vara fint till solbrun hud. Insåg idag att våren snart är här.

Min man går omkring som en äggsjuk höna nu när det snart är båtsäsong. Hela vintern går han och planerar allt som ska fixas med båten. Han suckar och pustar, men är ack så lycklig. Här bild på vår underbara båt Nyphea, en Lotus Scandinavia. Även jag längtar.
Hade med mig hela pärlverkstan när vi seglade förra året. Trångt och opraktiskt, men helt omöjligt att vara utan i två veckor.

reade more... Résuméabuiyad

Kvadrater...

Dessa fantastiska kvadrater i snäckskal är inte helt lätta att använda. Här iallafall ett halsband med avtagbart hänge med silverfoilierad glaspärla.

Hoppas jag får mina pärlor från Lica-Creative imorgon. Har beställt underbara pärlor i pärlemor som postades i fredags.
Min syster beställde fantastiska pärlor från USA förra helgen. Hur länge ska hon behöva vänta tro? Är inte en hel vecka för lång tid?
reade more... Résuméabuiyad

Halsband av silver.




Smycken är nästan alltid finast på kroppen. Det är där de skall vara. Det är det jag gjort idag, fotograferat och dokumenterat mina arbeten. Malin hade det goda hjärtat att bidra som fotomodell.

Halssmycke med rökkvarts. 2400 kr.
"Marion halsband", silver. 12 000kr.
"Fin dam", inspiration bokmärken. 1200kr
reade more... Résuméabuiyad

Klaras Klokbok ... och dagens ord är rar.

Lotta på Drömma har börjat med dagens ord. Det är ett fint sätt att framhäva egenskaper och känslor som vi kanske ibland tenderar att glömma bort.

Lottas dagens ord är rar.
reade more... Résuméabuiyad

Svarta spetsar

Pillat ihop ett svart halsband med spetsar. Blandade blanka och matta glaspärlor.

Snabbt besök hos Millefiori på Linnégatan idag. De är alltid lika trevliga. Skönt att det finns en riktig pärlaffär i Göteborg. Det är trots allt en skön känsla att gå runt och få känna på pärlorna. På torsdagar har de workshop, så då kan man sitta där och göra smycken tillsammans med andra entusiaster. Enda villkoret är att man köper materialet i affären. Helt rimligt och väldigt mysig idé.

För övrigt väldigt nöjd att mina favoriter är kvar i Let's Dance till nästa vecka.
reade more... Résuméabuiyad

Inför frieriet. "Instant" förlovningsring. Say yes.



De här förlovningsringarna gjorde jag i dag. De är inspirerade av vårt bröllopstema på LOD till utställningen "Säg JA" som börjar den 26 April. Ringarna är flexibla i storleken och tillverkade av silver.

Det händer att kunder kommer till LOD och vill överraska sin käresta, men de har inte har storleken på ringen (jag har många historier om måttagningar i hemlighet som inte fungerat). De här ringarna är till för överraskningen! Du kan själv rätta till storleken och bestämma inskriptionen. Det är en vidareutveckling av ringen från automaten eller kapsylen. De kostar 750 kr.
reade more... Résuméabuiyad

Personlig pärlcoach...

Har haft kontakt med Veronica på Lica-Creative angående en beställning av donuts (eftersom jag gör slut på dessa underbara runda direkt).

Kom att tänka på att när andra har personliga tränare och stylister så har jag en personlig pärlcoach som förser mig med det jag behöver för att förgylla mina pärlstunder. Fantastiskt!

Har gjort ett bröllopshalsband. Kanske dags för Morgan och mig att slå till efter mer än 20 år? Äsch.
reade more... Résuméabuiyad

På LOD Metallformgivning.

Idag skall jag bocka av så mycket jag kan från en lista som bara finns i mitt huvud ... jag märker att jag blir på dåligt humör när jag administrerat för mycket. Glad när jag avslutar ett arbete och jag kan lägga det ifrån mig i våra fina visningslådor. Så nu skall jag göra mig själv glad.
reade more... Résuméabuiyad

Smyckesformgivning, Ja Galanterier.



Ja Galanterier har en superhemsida och gör mycket vackra smycken. Jag blir väldigt glad av att se Tove Knuts och Malin Bäccmans storartade arbete.
reade more... Résuméabuiyad

Skål av silver. Vardagslyx, Bunke No 1.




"Bunke NO:1, Vardagslyx" har jag lämnat in till "Swedish design award" idag. Den är tillverkad av 1,2 mm silverplåt. Driven med hammare av mig. Priset på den är 62000:- Den kommenterar och lyfter fram vardagen, vispa pannkakor och lyxkonsumtion. Bunken har härliga taktila värden, har du någonsin hållit i en så stor silverskål? Storleken är som en riktigt stor bunke. Den är mycket funktionell. Diskas av efter användning med grön skotchbrite. Om den går sönder går den att laga. Den håller nog minst i 500 år.
reade more... Résuméabuiyad

Salsa och fläskläppar...


Redan efter en kort stunds salsande känner jag hur det börjar bubbla i kroppen. Ibland kan känslan infinna sig redan innan jag börjat. Det räcker liksom med tanken på hur härligt det ska bli. Inte helt självklart att få min 1,80-kropp att göra som jag (och danskavaljeren) vill, men ibland gör även fullriggare förvånansvärda girar.

När jag var nybörjare på dansgolvet brukade jag ofta dansa med en otroligt tålmodig kille. En kväll på väg hem från dansen sa han helt nöjd: "Karin! Idag har jag bara en fläskläpp!". Vågar faktiskt inte berätta hur han såg ut när vi kom hem de kvällar jag lyckades få in flera klockrena träffar med armbågar och knytnävar.

För att få ner adrenalinnivån har jag suttit en stund med pärlorna. Alltid lika effektivt.
reade more... Résuméabuiyad

På LOD.


På måndagar administrerar vi och sköter om verkstaden. Det har varit en typisk måndag. Förbereder nya pressutskick och jag har dessutom hitttat en tävling jag tänker vara med i. Det känns spännande. Brukar aldrig hoppa på sådana saker.
Längtar efter imorgon, då skall jag producera i den mån jag någonsin producerar ... Det skall bli årets skörd av Bonniermanchettknappar.Bilden är en skiss till utställningen "Säg JA´s" pressutskick.
reade more... Résuméabuiyad

Förlovningsringar i Palladium.

Efter...



före...

Ringarna är färdiga. De blev de finaste ringarna. Det finaste paret var mycket glada. Jag är glad.
reade more... Résuméabuiyad

Personlig utveckling?

Har noterat följande när det gäller min personliga utveckling:
- Är inne på min tredje förpackning rynkkräm. Den senaste sorten ska visst verkligen fungera. Jag menar på riktigt alltså.
- Är sedan en tid osedvanligt varm och storkonsument av deodorant (vilket kanske har att göra med nästa punkt?).
- Kan inte sluta tänka på Daniel Craig i badbyxor.
reade more... Résuméabuiyad
Arbetet flöt på fint idag. Metallen var som deg i mina händer. Palladium är en magisk metall. Väldigt hårt, oerhört plastiskt. Dagen avslutades med styrelsemöte på Nutida. Som vanligt var det ett bra möte med lite för många viktiga frågor. Men Elsebeth Welander Berggren höll ordförandeklubban galant, också som vanligt.

Jag fick se Petronellas arbeten på plats. Jag älskar verkligen hennes kombinationer med betong och silver.
reade more... Résuméabuiyad

Grön prisma

Ibland skönt med lite mer färg. Gillar prismor.
Håller på att undersöka möjlighet att få tag i sötvattenspärlor direkt från Kina. En arbetskamrat som ska dit kan tänka sig att agera kurir. Vi får se om det kan fungera. Spännande.
Idag ringde goa systersonen Carl och undrade vad vi vill ha till middag på fredag. Vi är rörande överens. Annas fisksoppa please! Den är överjordisk.
reade more... Résuméabuiyad
Idag sätter jag tänderna i ett stycke palladium ...
reade more... Résuméabuiyad

Levererat halsband...


Fick beställning på halsband nyligen. Det har nu nått sitt mål och klär förhoppningsvis Karin bra. Hänget är avtagbart så att smycket kan varieras.
Nu ser vi här hemma fram emot fredag då vi ska bo över hos min goa syster. Let's dance-mys! Jajamensan.
Sitter för övrigt nästan maniskt med mina pärlor på kvällarna. Dyker ner i lådorna och kommer inte upp därifrån på flera timmar. Tur jag har en så tålmodig familj.
reade more... Résuméabuiyad
... jag har simmat runt överallt känns det som, har ändå inte sett mycket. Hittar mode illustration, en del konst. Letar efter metall, skulptur, bruksföremål och konst. Ja, några som är likasinnade, men framförallt efter vackra hemsidor och bloggar.
reade more... Résuméabuiyad

Turkosa rektanglar och bruna donuts


Här ett första försök att använda reklanglar i pärlemor. Kunde inte motså att beställa dem, men har tills nu inte riktigt vetat hur jag skulle använda dem.

Dessutom ytterligare ett donut-halsband - här i brunt och mörk petrolblå. Nöjd med modellen som ligger så snyggt runt halsen.
reade more... Résuméabuiyad

Grå blomma



Satt upp länge igår kväll. Plötsligt var klockan 03.00!

Här halsband med grå blomma. Blandade glas- och snäckskalspärlor och en och annan sötvattenspärla.
reade more... Résuméabuiyad

Ovaler...

Första försöket med ovala pärlor i snäckskal. Här länkade med sötvattenpärlor. Observera att jag lyckats få två bilder att bli en! Har lyckats lura Photoshop. He-he...
reade more... Résuméabuiyad

På Galleri LOD.



Handelsbankens Konstförening gillar LOD! Jag fick just höra att konstföreningen valde ut en vacker samling från Sidsel Dorph-Jensen, Lone Løvschal och Jenni Caldwell. Det är plötsligt ännu roligare att ha en mer strukturerad galleriverksamhet. Jag ser verkligen fram emot att presentera nästa utställning i vår!
reade more... Résuméabuiyad

Donut-galen!

Kan inte sluta. Det har blivit ett behov. En donut-stund om dagen ger en go känsla i magen.

Här donut-halsband kombinerat med små snäck-kvadrater och två armband med instoppade pärlor.

Det är härligt med ny blogg, men jag saknar liksom bilder och kommentarer från NAJS. Just nu lite lost in space. Men snart känner jag mig nog "hemma" här.
reade more... Résuméabuiyad

En hyllning till Mödrarna.



Hildur, Sonja och Anna.
Hildur, den största skålen är ca 48cm i diameter och finns på Nationalmuseum.
reade more... Résuméabuiyad

Petronella Eriksson har vernissage.


På Nutida Svenskt Silver har Petronella vernissage imorgon. Hon har bland annat gjort jättevackra materialkombinationer med betong och silver. Det är en ljusstake som jag tänker på speciellt. Utställningen heter "Berättelser och andra bruksföremål". Det är många kvlificerade utställningar just nu, på LOD Danskt korpus, "Suppe - Steg - Is". Platina har kärlekstema, "Things we do for love". I Gustvsberg finns också utställningen "Gravity" som jag varmt rekommenderar.
reade more... Résuméabuiyad

Punkare och polis...


Min dotter Klara, 11 år, har sedan länge en ambition att bli punkare. Idag berättade hon att hon också ska bli polis. Hon tycker att kombinationen är väldigt lyckad och beskrev länge hur hennes batong skulle ha nitar på skaftet. Intressant.

Länge sedan jag gjorde ett dot-armband. Ville kolla att rätta känslan fanns kvar. Det gjorde den. Här ett med röda sötvattenpärlor.
reade more... Résuméabuiyad

... ett stort tack till hemslöjden.


Jag är tacksam över den uppmärksamhet som min bunke har fått. Vardagslyx Bunke No:1. Den är syntesen av min tid som hemmamamma, kanske det jag längtade efter.
reade more... Résuméabuiyad

Heldag med pärlorna...

Hemma med skruttig Agnes idag. Jag har suttit vid pärlbordet hela dagen med Agnes i soffan brevid, halvsovande under ett tjockt täcke. Rofyllt.

Det händer något i huvudet på mig när jag har donuts hemma. Kan liksom inte sluta. Här två halsband med samma teknik men lite olika färgställningar. Sötvattenpärlor instoppade mellan varje donut.
reade more... Résuméabuiyad

Hela världen i en liten vas av silver.


Den här vasen sålde vi idag, jag hade lovat att skicka en bild till kunden så jag fotograferade den. Jag är aldeles kär i bilden. Lone Løvschal har gjort vårvasen, den visar silvrets egenskaper när det är blankt. Hela galleriet och jag finns i vasen. Den kostar 2 300 kr
reade more... Résuméabuiyad

I LODs galleri, mjölkkanna av silver.


Frökeninredningsnörd gillar LODs korpus. Vill bara hälsa att det finns mer spännande saker i Galleriet. Titta och känn lite extra på Sidsels mjölkkanna.
reade more... Résuméabuiyad

Nytt namn - Ny blogg

Insåg nyligen att det finns ett etablerat smyckeföretag som heter Niice. Har sedan dess klurat på att byta namn och har äntligen klurat klart. OOPS smycken tar nu över!

Hoppas förstås att ni som ibland besökt NAJS smycken följer med hit till min nya blogg. Ibland är det riktigt skönt att börja på ny kula.

Mitt pågående projekt: halsband med mörka donuts. Testar denna modell efter önskemål från Karin. Ska förhoppningsvis matcha hennes armband i samma material. Ser lovande ut hittills. Gillar verkligen de runda formerna.
reade more... Résuméabuiyad
Äntligen ligger LOD Metallformgivning lite före i sin planering och inte precis på eller strax efter. Vi hade vårt måndagsmöte idag och tack vare att alla varit på så har vi lämnat in stipendieansökningar och tänkt! Planering, hade ingen aning om att det var så viktigt.

I galleriet förgyller fortfarende Sidsel och Lone. Nu vill jag bara jobba.
reade more... Résuméabuiyad

Nacksmycke.




Tankarna surrar också kring de här Hybriderna som är nacksmycken. Jag är redo för en vidareutveckling eller separat fortsättning. Det kommer.

De kostar ca 16 000kr st och håller om nacken. Materialet är silver.
reade more... Résuméabuiyad

Idag är det två saker främst som surrar i mitt huvud. En offertförfrågan som vi ej fått svar på. Det innebär att i fall kunden fortfarande är intresserad vet vi ej om vi kan leverera i tid, stressigt. Det andra är jobbet från Lina. Om jag vill att det skall bli av måste jag ta itu med det. Och mitt i det skulle jag vilja sätta mig i hammarrummet med våra järn och stänga av allt och göra färdigt mina skålar.

Jag är hemma idag med mina döttrar. Så det enda jag kan göra är att arbeta från datorn. Planera. Skissa. Administrera.
reade more... Résuméabuiyad
Ved, ljusstakar i trä. Jag gör liknande på beställning. De kostar ca 20 000 kr st.
Varje exemplar är unikt och är tillverkade av silver och trä.
reade more... Résuméabuiyad

Galleriverksamhet ...







Mina döttrar var änglar. Vänner, LODkunder och andra kära var förbi. Det gladde och värmde mig extra att Lotta hade möjlighet att komma och förgylla vernissagen. Handelsbankens konstförening visade som vanligt prov på god smak och när vi avrundade kvällen hemma hos mig var vi alla mycket tillfreds. Vi ser fram emot nästa gäster!
reade more... Résuméabuiyad

.