Pages

.

Fancy coloured diamonds

Fancy coloured diamonds, (fantasifärgade diamanter), är inte så vanligt förekommande som de vita och kan var mycket värdefulla. Diamanter förekommer naturligt i nästan alla regnbågens färger och nyanser. Blå, gul, röd, grön, rosa, brun m.f. Färgen kan vara från ljus till väldigt intensiv. De vanligaste färgade diamanterna är i olika nyanser av gult, orange och brunt. Ovanligare är rosa, lavendel och ljusgröna diamanter. Färgade diamanter i de mer ovanliga nyanserna är dyrare än en vacker vit diamant. En riktigt röd, extremt ovanlig, diamant på under 1 carat såldes 1987 för nästan 1 miljon dollar. Färgade diamanter bedöms efter färgintensiteten. Färgen går före slipning och klarhet. Skalan som används för att mäta intensiteten hos diamanten är fastställd av amerikanska GIA.
Skalan ser ut så här: Faint, Very Light, Light, Fancy Light, Fancy, Fancy Intense, Fancy Vivid, Fancy Dark, Fancy Deep.

Naturligt färgade diamanter är ändå sällsynta på marknaden. De allra flesta är articifiellt färgade diamanter. Det
kan var mindre vackra diamanter som genom upphettnings tekniker ändrat färg från t.ex. svagt gulaktig till en vackert mörkgul färg. Vill du vara säker på att du köper en äkta färgad diamant se till att den har ett giltigt certifikat.
reade more... Résuméabuiyad

En guldring med draksigill. A ring in gold with a dragon seal




A ring that now is of to Las Vegas. I hope it has a god time! I would like to give some cred to Kerstin Östberg who has sculptured the dragon. Me and Tobias have made the ring in joint cooperation.
reade more... Résuméabuiyad

Konstslöjdsalong 2009, Röhsska museet.

I discovered that my bowl "Everyday luxury" as well as Tobias Birgerssons "Sunglasses" are mentioned in today´s newspaper.
reade more... Résuméabuiyad

Lite av varje

Nu kan du köpa Tin Tin Halldings smycken på nätet. Gå in på http://formkompaniet.jetshop.se så hittar du tin-tin scandinavian jewellery att köpa. Där finns både hennes kollektioner och andra smycken.

Pilgrim Vårkollektion 2009 kan du se på
http://www.jewel.se/shop/pc/viewCategories.asp?idCategory=168

Bjørg, norsk designer som skapar personliga smycken för vardag och fest. Mycket trevlig hemsida som också visar 2009 års kollektion. Webbshop kommer inom kort. http://www.bjorgjewellery.com/

Per Borup Design, fyra danska designers med efternamn Borup skapar vackra smycken i egen verkstad i Köpenhamn. Visar nytt och klassiker på http://www.perborupdesign.dk/

Heiring visar 2009 års kataloger (fyra stycken) på http://www.heiring.com/

Vår "egen" Efva Attling har saker på gång hon startade 1999 och i år firar man 10 års jubileum. Läs mer på http://www.efvaattling.com/





reade more... Résuméabuiyad

Blå treklöver

Härligt när man hittar pärlor i helt nya former. Här armband av djupblå treklöver i snäckskal toppad med sötvattenspärlor.

Det var länge sedan jag gjorde en riktigt stor pärlbeställning. Tror att jag ska beställa fina pärlor på låtsas ikväll. Jag är så härligt lättlurad.
reade more... Résuméabuiyad

Tekannor i silver, statyetter och en massa ringar. Teapots, trophies, and a lot of rings




I am quite busy at the moment. That is satisfying especially when it is fun work to do! I am "baking" a lot of rings and also some prices. The days here in Stockholm are also getting lighter and lighter every day... I also found som collegaues in Australia who make some lovely stands for jewellery. (And please take a look at these dresses)
reade more... Résuméabuiyad

Jordigt saturnusarmband och lyckad bilbesiktning

Här saturnusarmband i jordiga färger. Som vanligt är materialet pärlemor och sötvattenspärlor.

Började dagen med ett årligen återkommande trauma - bilbesiktning! Men tänka sig: Idag var första gången jag inte stortjöt efteråt. Vår gamla beiga Volvo 245 från -86 fick endast en (!) anmärkning. Yiee-ha!

För några år sedan fick vår förra bil som mest 7 anmärkningar (vid samma tillfälle!!). Den gången lyckades jag dessutom få en anmärkning vid ombesiktningen och fick återvända en tredje gång. Då var jag så stressad att jag försökte ta en genväg ut ur Bilprovningens bilhall och lyckades då skrapa upp hela bilsidan. Bra jobbat. Kan fortfarande höra bilbesiktningsgubbens hånskratt. Förnedring i sin renaste form.

Tillägg: Ibland tänker jag på att någon en gång i tiden satt och drömde om att köpa en ny bil, ja en riktig drömbil. De ägnade säkert timmar åt att bläddra i broschyrer (för det var ju innan Internet-tiden) och tänk att de valde att köpa en ny beige Volvo 245. Ja, livet är outgrundligt.
reade more... Résuméabuiyad

Jade en mytomspunnen ädelsten

Jade har länge varit en respekterad sten av det kinesiska folket. Svart Jade gav styrka och makt, vit Jade gave skydd mot tarm sjukdomar En mycket tidig symbol för Kung var en rad med jadepärlor. Jadepärlor används fortfarande i Kina som en symbol för människor med högt anseende. Jade står också för " den koncentrerade essensen av kärlek". I Kina har man en Jade cermoni som en del av bröllopsritualerna. I över 7000 år har Jade varit känt för människan. Jade finns i olika nyanser av grön, svart, grå, vit, orange, gul och violetta toner. Jade kan delas upp i två grupper. Jadeit och Nephrite.

Jadeit är den dyraste och mest exklusiva varianten. Den kommer i fler färger än Nephrite och hittas bl.a. i Burma och Guatemala. Den har en hårdhet 7 på Mohs skala.

Nephrite är "riktig", gammal Kinesiska Jade. Den är mjukare än Jadeit, 6,5 på Mohs skala och kommer i färre färger. Kinesiska utskurna figurer, smycken m.m som är mer än 230 år gamla är alltid Nephrite. Fram till 1740 kände man inte till Jadeiten i Kina.
Nephrite hittar man i många länder. De flesta nyproducerade smycken med infattade Jade stenar är Nephrite.

Se upp, du kan hitta "Imperial" jade som är mycket billig färgad jade, eller färgad qvartz. "Korean jade" är ett annat missledande namn. Det är inte Jade utan en liknande sten, Serpentine-sten, som lätt kan skrapas med en kniv. Tvålsten kan eventuellt också förväxlas med jade. Tvålsten är en mjuk sten och kan lätt skrapas med en hårnål eller pennspets.

Jade är en vacker sten som symboliserar energi och skönhet samtidigt som den sägs bringa framgång, glädje och lycka. Vad mer kan vi önska!


reade more... Résuméabuiyad

Smycken för män

Kvinnor har ju inte ensamrätt på att smycka sig. Jag har varit lite dålig på att skriva om smycken till män så här kommer lite tips på länkar för smycken till killar/män. Tänkte inte ta med dyrare designsmycken men Georg Jensen slank ändå med då jag tycker hans smycken är otroligt snygga. Som vanligt finns det mycket, mycket mer att välja på , det är bara att leta.

http://www.presidentor.se/ Stål och gummi. Allt från armlänk och halskedjor till sedelklämmor och skärp. Bra priser!
http://www.lash.se/ Nätbutik för män. Inte bara smycken men här finns armband, halsband och örhänge. Metall, stål och läder.
http://www.cwil.se/ Svenskt märke som startade 2007, målet är att skapa smycken, väskor och accessoarer för män. Fotbollsspelaren Christian Wilhelmsson är delaktig i det kreativa arbetet med collektionerna.
http://manschettknapparna.se/ Här finns nog något för alla med en passion för manchettknappar. Allt ifrån enkla stilrena modeller till fyrtal i Ess eller varför inte Formel I bil!
http://www.georgjensen.com/ Georg Jensen har en collektion för män. Det är ringar, halsband, manchettknappar och armband. Snyggt!





reade more... Résuméabuiyad

Inspiration.



My inspiration for the spring exhibitions theme at Gallery LOD; Eroticism?
reade more... Résuméabuiyad

Tanzanit en unik ädelsten

Tanzanit är en unik ädelsten. Den har, än så länge, bara hittats i Tanzania i Öst Afrika. Den upptäcktes så sent som i 1967. Egentligen är Tanzanit en blå variant av Zoisite. Då den första gången presenterades i New York hos Tiffany tyckte man att det var en fantastisk ädelsten, med ett tråkigt namn. Stenen "döptes" då till Tanzanit, då den bara hittats i Tanzania. Det var också Tiffany som, två år efter upptäckten av stenen, presenterade den för allmänheten genom en stor kampanj. Tanzanit har hårdhet 6.5-7 på Mohs skala, den är alltså inte så hård, repas lätt, och man ska vara aktsam om sina stenar. En infattad sten ska vara väl skyddad i sin infattning. Den blå färgen är fantastisk. En sten kan gå från ultramarin till ljust violett. Man har på senare tid också hittat en grön variant. Den går från gulgrön via grågrön till blå grön. Denna sten har ännu inte nått allmänheten. Tiden får visa om den blir lika populär som blå Tanzanit.Tanzanit bara hittas på ett ställe i hela världen räknas den som mycket exklusive. Det vill säga att vackra större stenar i god kvalitet är väldigt dyra. Precis som med alla andra populära ädelstenar ska man se upp med förfalskningar.
reade more... Résuméabuiyad

Grå blomring och hybris

Grå blomring med vinröd sötvattenspärla och silverpläterad koppartråd.

Foto: Kina Andréason

Igår var det dags igen - Bodypump med favvo-Jonas. Älskar dessa måndagar. Igår drabbades jag av hybris. Ökade vikter på alla muskelgrupper och tyckte ändå att det var lätt. Vrålade rakt ut (dock inte lika högt som min syster Anna. Hon är alltid värst. Skönt.).
Nu börjar mitt övermod släppa i takt med att musklerna börjar bli ömma. Härliga grejjer.
reade more... Résuméabuiyad

Snart är det vår...eller?

Mina absoluta favoriter bland donutsen är dessa vårgröna. Här med röda sötvattenspärlor och en limeblomma. Hänget med blomman kan tas av för att man ska kunna variera halsbandet. Hänget kan då istället användas som det är på en kedja eller läderrem. Materialet i donutsen och blomman är pärlemor (inte plast som vissa ibland tror).

Kom precis in från en promenad. Soligt och varmt om man satt i lä. Vårkänslorna fick mig att skratta så mycket att det isade i tänderna. Ontskönt. För att värma tänder och övriga kroppen fikade vi på Göteborgs absolut bästa ställe: Café Zenit. Hurra för deras goda kaffe, underbara mackor och baguetter med smarriga fyllningar.
reade more... Résuméabuiyad

Gröna saturnus och märkliga ting

Saturnusarmbanden är
härliga att göra. Alltid lika glad när jag hittar donuts som kan pusslas ihop. Som vanligt i pärlemor toppat med sötvattenspärlor.

Foto: Kina Andréason

Tre märkliga saker:
1. Varför känns det som om veckan bara består av måndagar och fredagar? Tjoff-tjoff så har veckan liksom gått. Märkligt (men tur eftersom det är mina favoritdagar).

2. Köpte ett par nya jeans för ett tag sedan. De är tajta. Mycket tajta. Insåg vilka begänsningar detta innebär när jag knappt kunde ta upp ett tappat gem från golvet idag. Fick liksom halvlägga mig i luften för att nå det. Märkligt (att jag utsätter mig alltså, men detta hör nog till samma syndrom som fick mig att köpa "Sexy Hair-produkter").

3. Min älskade syster börjar gråta när hon pratar om spinnrockar. Märkligt (men jag älskar dig ändå...eller kanske just därför).
reade more... Résuméabuiyad

Ett par titanringar med diamanter. Titanium rings with diamonds.


The sweetest couple. Have a beautiful travel. Best wishes.
reade more... Résuméabuiyad

Lite om Anna-Stina Åberg

Anna-Stina Åberg är svensk silversmed och formgivare i Nyköping. A-S Åberg är utbildad vid Konstindustriskolan, numera Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Hon finns representerad på bl.a. Nationalmuseum i Stockholm. A-S Åberg formger bruksting, kyrksilver och unika smycken. Hon har bl.a. gjort ett hänge till Kronprinsessan Viktoria. Åberg har också fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form, och haft utställningar i Berlin, London och Paris. Hon är dessutom författare till en rad böcker. Anna-Stina Åberg kan man läsa mer om på hennes hemsida där man också kan beundra hennes unika smyckedesign och se var hon har utställningar under 2009. http://www.annastinaaberg.com/
reade more... Résuméabuiyad

Konstslöjdsalong 2009, Röhsska museet.



Today it is opening. My things are there, but not me. I wish I could go but not this time... later.
reade more... Résuméabuiyad

Bröllopssmycken till en drottning


Titta på den fantastiskt vackra bruden (drottningen i vitt alltså)!! Fick äran att göra Ninas smycken. Det var en underbar dag med ett riktigt party som jag fortfarande tänker på ofta. Tack för att jag fick vara med.
Bjuder på stilstudie från dansgolvet (inte lika drottninglika jag i rött). Yiee-ha!

reade more... Résuméabuiyad

Alla hjärtans dag


Snart är det alla hjärtans dag. Butikerna fylls med smyckehjärtan i form av örhänge, berlocker, hängen m.m. Nu kan du, om du har tur, vinna ett hjärta med ditt eget magiska ord eller namnet på din stora kärlek. På Älskade Barn blogg hittar du en alla hjärtans dag tävling. Gå in på http://alskadebarn.blogspot.com/2009/02/tavling-lagom-till-alla-hjartans-dag.html#links
Tävlingen avgörs den 10 februari.
reade more... Résuméabuiyad

Precios stones.


We have had an exclusive weekend at LOD. Douglas Blair from the Brazen Studios has let us learn more about different stone setting techniques. My arms are acing from the strain. It has been a lot of fun. And I guess that will show off in my objects in the future.
reade more... Résuméabuiyad

.