Pages

.

Röd lack

Röda lackade rektanglar i pärlemor länkade med små sötvattenspärlor. Klarröda pärlor är svåra att få tag i - ofta är de mer åt rostbrunt eller rosa. Dessa är i en fantastisk röd färg. Gjorde halsbandet till mig själv att ha i Grekland. Yeah.
reade more... Résuméabuiyad

En solig dag sent i august. A sunny day in late August



Outside LOD. There are different ways to work with an exhibition :)
reade more... Résuméabuiyad

Vigselringar i palladium med gravyr och diamant. Weddingbands with engravings in Palladium




While working with Tobias I managed to finish these wedding bands. It is satisfying to change from big things to a smaller perspective, and also reversed.
This is for P and K. I wish you a happy day.
reade more... Résuméabuiyad

Glada smycken byter namn & adress!


Nu heter "Glada smycken"
"Tinas smycken"!

Fr.o.m. nu (den 29 augusti 2009) avvecklar jag bloggen "Glada smycken". Den byter namn till "Tinas smycken"! Klicka här!
reade more... Résuméabuiyad

Lyster!

Armband i mocka med ändhänge av pärlemor och helt fantastiska sötvattenspärlor - kolla lystern!

Vill även passa på att meddela att jag har ny e-postadress: karin.skonvall@gmail.com

Har nu arbetat fyra dagar efter en underbar semester. Härligt att vara så nöjd med ledigheten att det känns självklart och lätt att vara tillbaka. Japp.
reade more... Résuméabuiyad

Bjørg Jewellery

Bjørg Jewellery från Norge fanns givetvis representerad på mässan i Köpenhamn. Häftig monter som sticker ut. Här kan vi tala om själ och originalitet Det speglar fint texten på hemsidan där hon berättar "Där måste finnas en själ, jag har alltid gillat att hitta udda föremål under mina resor, som jag kunnat göra speciella, bara för mitt eget nöjes skull".

På ena sidan i montern är det en samling föremål som inte har så mycket med smycken att göra men som ändå i sin helhet fint speglar stilen, originellt och lite lätt surrealistiskt. Häftigt! Precis som Bjørgs hemsida och videon som man kan ladda ner där.


Jag gillar det råa och enkla. Det grova och oregelbundna. Plattor i silver med många underfundiga texter. T.ex. even when I´m wrong I´m right faller jag för. Grova ringar med stora stenar eller textplattor gillar jag också. Bjørgs hemsida är värt ett besök.
http://www.bjorgjewellery.com/2009/
reade more... Résuméabuiyad

I proudly present Greklandslinnet!

Brukar ju sällan visa något annat på min blogg än de smycken jag gör, men nu måste jag göra ett undantag.

Inför seglingen i Grekland gjorde jag detta linne och jag är sååå stolt (trots att det är så ojämnt stickat att mamma trodde det var mosstickning...he-he). Har inte stickat på många år och måste nu lära mig allt på nytt. Skänker en tanke av tacksamhet till min syster Anna som hjälpt mig. Puss på dig goa älsklingssyster!

Tillägg: Greklandslinnet var så varmt att det inte gick att använda i Grekland och jag använde det bara vid bildtagningen. He-he igen.
reade more... Résuméabuiyad

Lotta Djossou och Tree by billgren

Då var det dax igen för en av mina favoriter, Lotta Djossou. Självklart var montern ljuvlig på mässan i Köpenhamn. Det andas "tider från förr"Rustikt fransk med gatlykta, parkbänk och i bakgrunden en kvällshimmel över en bro, som jag tror, går över floden Seine i Paris. Gamla skrifter och fotografier, ljusstakar och lyktor förstärker stämningen. Som pricken över i tas man emot av en vacker kvinna i klänning från sekelskiftet. Raffinerat!
Nyheter för i år är smycken i antikbehandlad mässing, gärna prydda med blå kvarts. Det är underbara "antika" smycken, det är löv och vingar, det är svalor och ekollon och det är trollsländor! Det finns också en vacker liten kista, en portmonnä och en nyckel att hänga om halsen. En del av dessa smycken finns också i silver och onyx. Smycken i mässing är något billigare i pris. Jag älskar örhängena med den antika ramen med en ädelsten hängande mitt i, eller de med filigranmönster, eller vingarna,
eller ... det finns hur mycket som helst som ögat begär.

Lotta Djossou har en katalog och en hemsida som sticker ut. Den är mycket personlig. Är du för gammaldags romantik kommer du att älska hemsidan. Gå in och titta på http://www.lottadjossou.se/

Håll också ögonen öppna för Tree by Billgren. En helt ny kollektion i läder, mässing och kristall som också visades i montern. Hemsida kommer snart: http://www.bybillgren.se/ och jag har fått ta del av några bilder både från Tree kollektionen och från mässan på Bella center i Köpenhamn, se och njut!

Tree by Billgren alltså, en tuff men ändå romantisk kollektion för både honom och henne som tål att tittas på.
reade more... Résuméabuiyad

Ett måndagssmycke:/A Monday Necklace:

Titta på det här vattentåliga halssmycket. Det är bara att dra på över huvudet!/ Look at this water-resistent choker-necklace. It's ok if you forget to take it off in the shower. Easy to put on and take off!


Share/Save/Bookmark
Share/Save/Bookmark
reade more... Résuméabuiyad

Sensommar vid Vatten. Late Summer by the lake

In the Gallery LOD. Photos taken by Christian Habetzeder.
reade more... Résuméabuiyad

Georg Jensen, Moonlight

Georg Jensen gör en stor satsning i höst på det "historiska arvet". I den nya kollektionen "Moonlight" har man inspirerats av, och designat, moderna varianter av gamla Georg Jensen modeller, designade av Jensen själv. Har du ett gammalt Heritage smycke i byrån är det nu du ska plocka fram det. Snyggt att bära till jeans! Den nya kollektionen är detaljrik och prydd med färgade stenar.

Daisy smycken kommer det också fortsättningsvis. De söta blommorna var 2008 års konfirmations present i Danmark. Nu i höst kommer de i nya fräscha färger.


Fusion, (design Nina Koppel) Georg Jensens mest sålda produkt genom åren, fick under våren en ny och bredare kollektion med Fusion armband och herring. Se mer Georg jensen på http://www.georgjensen.com/



reade more... Résuméabuiyad

Lördag-Saturday-PhotoHunt Theme :"Ripples"





Share/Save/Bookmark
reade more... Résuméabuiyad

Mässa på Bella Center i Köpenhamn

Idag har jag varit på Bella Center i Köpenhamn på
Skandinaviens största smyckemässa, goldsilverwatches. Jag är mätt på intryck när jag går därifrån och huvudet är fullt av tips till kommande bloggar :-) Mässan pågår till den 23 augusti men man måste tyvärr ha en inbjudan för att komma in. Det var lätt att fastna hos "favoriterna" när jag gick runt och tittade. Dem vill jag skriva närmare om de kommande veckorna. Men det ska nog bli några, för denna bloggen, nya tips på vackra smycken och hemsidor att besöka. Jag börjar lite lätt med Lund Copenhagen. Det gör jag för att de har en collektion, Poesi by Lund som är så otroligt somrigt och vi har fortfarande några sommar veckor kvar. Det är fjärilar, förgätmigej, hjärtan och blommor prydda med emalj i rött, vitt, blått och rosa. Hängen, armband, ringar och örhängen. Själv faller jag för för något helt annat. Serien Ivy kollektionen med inspiration från Bernhard Hertz teckningar. Hertz var silversmed och verksam i Köpenhamn. Han är känd för sina "skönvirke" (dansk art nouveau ) smycken.
Lund Copenhagen hittar du på: http://www.lundcopenhagen.dk/ och deras webbshop hittar du på http://www.lundwebshop.dk/
reade more... Résuméabuiyad

Onsdag: Varifrån hämtar jag inspiration?






Varifrån hämtar jag inspiration till smyckestillverkning? En egen trädgård skulle naturigtvis bjuda på blomsterprakt och nya färgsammansättningar. Men om man inte äger en trädgårdstomt? Jag har turen att bo i Norrköping, en stad med en välutvecklad känsla för blommor. Här behöver man inte odla sin egen trädgård. Det finns ju små trädgårdar överallt! Den här planteringen hittade jag bara en stenkast från dotterns förskola!

Share/Save/Bookmark
reade more... Résuméabuiyad

Att arbeta med Tobias Birgersson. To work with Tobias Birgersson


Making some bowls together for his exhibition "Sensual" at Nutida Svenskt Silver.
reade more... Résuméabuiyad

En ny start vid ortsbänken. A new start at the workplace


A new start, a new season.
reade more... Résuméabuiyad

Tisdag - Nu har vi valt språk! En av våra medarbetare, Erik, är nöjd med beslutet.


Eftersom bloggen "Anna's Adornments" kommer att skrivas på engelska har jag bestämt mig för att slopa alla översättningar efter varje inlägg. Bloggen "Glada Smycken/Happy Jewellery kommer i fortsättningen att heta "Glada Smycken" och bara skrivas på svenska. Ingendera blogg är tillräckligt känd för att någon ville uttrycka en åsikt om saken. Då bestämmer jag själv att så ska bli. Hädanefter skriver vi om smyckenglädje på svenska
------
We're sorry. We have decided that after today all our posts here will only be written in Swedish. If you would like to read about our jewellery-making adventures in English, please visit our English-only-blog, "Anna's Adornments". Just click here you will get there!

Share/Save/Bookmark
reade more... Résuméabuiyad

Ett söndagssmycke - Skaffa en gratis länk!/A Sunday Necklace- Get a free link!

Det här halsbandet går att beställa från butiken Anna's Adornments på Etsy. This necklace is available on the webshop Anna's Adornments on Etsy. Klicka här/Click here
Eller på Art Fire. Klicka på den lilla ArtFire länk-bilden längre ner till vänster. / Or if you would prefer, it is available on Art Fire too. Click on the Artfire widget down and to the left.

Det finns också på parltradet hos DaWanda. Klicka på lilla DaWanda länk-bilden nedan till vänster. It is also available on parltradet on DaWanda. Cicka on the little DaWanda-widget below.




Share/Save/Bookmark
reade more... Résuméabuiyad

Ebba

Mitt namn är Ebba och jag vill bara berätta att jag tittade fram den 23:e juli kl 18:41 (jag trivdes så bra i mammas mage att jag stannade kvar 14dagar extra...)

Jag håller som bäst på att lära känna min mamma och pappa och eftersom jag vägde 4440gram och var 54 cm lång när jag kom till världen behöver jag matas & pysslas om riktigt ordentligt.

Min mamma har öppnat en mjölkfabrik bara för min skull och hinner inte med så många andra projekt just nu!!

//Kram Ebba


reade more... Résuméabuiyad

Vigselring av 18K guld med grön diamant. Ring in 18K gold whith green diamond


To L and J.
reade more... Résuméabuiyad

Lejongult är fint!


Armband av lejongula sötvattensblister och en stor orange snäckskalspärla som ändhänge får kröna denna fantastiska sommar.

Nu bär det dessutom av till Grekland för en veckas segling och jag kommer därför inte att kunna blogga - är åter 24 augusti. Yeah!
reade more... Résuméabuiyad

Torsdag-En ny engelskspråkig blog/Thursday-A new blog in only English

Idag är den nya bloggen "Anna's Adornments" tillgänglig för besökare. Den är skriven på engelska, så gott som utan ett enda svenskt ord! Jag hoppas att den kommer att underlätta för läsare utanför Norden. "Glada Smycken" kommer att tuffa på som vanligt. Innehållet i bägge bloggarna kommer att likna varandra. Nu är frågan om den engelska texten här ska slopas? Rösta på enkäten i marginalen här till vänster.
------
Today the new blog "Anna's Adornments" is open for viewers. I hope it will be helpful for readers outside of Scandinavia. "Happy Jewellery" will continue as usual. The content of both blogs will be similar. The remaining question is whether the English texts in this blog should be dropped. Should I just write this blog in Swedish only? Please let me know if you have an opinion about this. Should I continue to write a bilingual blog or just write one blog for each language? Please vote in the poll that is in the column here to the left.


Share/Save/Bookmark
reade more... Résuméabuiyad

Spegel, halssmycke. Mirror, Necklace

reade more... Résuméabuiyad

Halsband "Spegel". Necklace "Mirror"




Like a dream. What do you dream about?

Photo Christian Habetzeder
reade more... Résuméabuiyad

Onsdag/Wednesday

Av många olika anledningar verkar det som om jag måste göra en ny syskonblogg till den här. Det visar sig att jag måste ha en blogg som bara är skriven på engelska för att verkligen nå ut till den stora världen. En lösnjng vore att bara skriva på svenska här och bara på engelska i den nya bloggen, men att innehållet är detsamma i bägge.

Jag återkommer med mer information om hur det blir med den saken. Tills vidare, fortsätter jag att skriva "Glada Smycken/Happy Jewellery" som den har varit. Så fortsätt att besöka den!
------
For many reasons, it seems that in order to reach a greater non-Swedish-speaking world, I will have to write a blog in only English. One solution may be to just write this blog in only Swedish and the new blog in only English, but write about the same topics in each language version.

I'll be back with more information about this new blog. For the moment, I will continue to write this blog as it is, so please continue to visit "Glada Smycken/Happy Jewellery" .


Share/Save/Bookmark
reade more... Résuméabuiyad

Länkade små grå

Armband av länkade toppborrade sötvattenspärlor - hänge av snäckskalspärlor. Får aldrig nog. Så är det.

Denna underbara sommar räcker länge. Har det fantastiskt på Orust med syster Anna och hennes goa familj.
Nedräkningen har dock börjat...snart Grekland. Yiee-ha!
reade more... Résuméabuiyad

.