Pages

.

Thomas Sabo

Här om kvällen var det "Thomas Sabo show" i min favorit smyckebutik. Det såg jag fram emot. Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt så jag kunde inte gå dit den kvällen. Hur som helst vill jag ändå skriva lite om Thomas Sabo. Thomas Sabo som har sitt hemland i Tyskland är väldigt förtjust i Sverige. I Tid & Smycken kan man läsa att han "tagit den svenska marknaden till sitt hjärta". Han säger också att hans främsta inspirationskälla är kvinnor och deras accessoarer. I Sverige säljs Thomas Sabo smycken av Moderna Smycken. Det är berlocker att kombinera till egna personliga smycken, Rock´n roll smycken och glamorösa smycken. Nu i september är det också klockor som också visades på mässan i Köpenhamn. Material är rostfritt stål/cubic zirkonia/läder/silikon och keramik. Det är härdade antireflexbehandlade glas, miyotaverk och tredimensionella motiv på urtavla. Kollektionen består av 59 modeller. flera av dem är unisex. De har samma namn som smyckena, t.ex. Rebel at heart. Här borde finnas något för var smak.
reade more... Résuméabuiyad

Lime och gott humör


Detta limefärgade armband med länkade sötvattensbumlingar har jag gjort till mig själv och det är välanvänt. Tröttnar aldrig. När det sitter på armen och jag tittar på det, blir jag på gott humör. Så kan det gå.
reade more... Résuméabuiyad

Efva Attling, Lotta Djossou och filigranägg!

Här om dagen fyllde jag jämt. Jag fick en fantastisk gåva av mina barn. Ett Mother Eart hänge från Efva Attling. Hänget är en planet med följande text graverad:

"Feel the earth trembling, you and I listen to the heart of Tellus. Mother earth is calling us to take care of her".


Av min man fick jag ett underbart vackert filigran arbete, ett hänge i form av ett guldägg som inköptes i Grekland. Ägg berättade den trevliga (svensktalande ha,ha) expediten - symboliserar livscykeln och fruktbarhet ...

Filigranarbeten var vanliga i Bysantinska riket. Bysantinska riket bildades ur Romerska riket 395 och upphörde 1453.


Jag fick också möjlighet att köpa ett sätt med underbara Lotta Djossou mässing smycke för pengar jag fick av släktingar. Smycken som jag såg på mässan i Köpenhamn och blev förälskad i. Känner mig just nu otroligt bortskämd och priviligerad, men härligt är det med så många nya smycken i olika stilar!

Tack för all uppvaktning, jag älskar er!

reade more... Résuméabuiyad

Skopa av silver. Scoop made in silver



Made for the hand.
reade more... Résuméabuiyad

Orgie i prickar

Prickar gör mig glad.
Helt enkelt.

Idag var jag hos min idol Göran på Masthuggsgaraget. Han är nog Sveriges (kanske världens) enda bilverkstadsägare som samtidigt är en hedersknyffel. Jag är faktiskt så förtjust i honom att jag saknar honom när det går för långt mellan reparationerna. Som tur är händer det sällan, har ju ett vrålåk från -86. Han är en av orsakerna att jag drar mig för att byta till en bättre bil. Åh Göran!
reade more... Résuméabuiyad

Assiett i silver. Plate in Silver



A silver plate made for happy moments or when you need a little bit of silver in your life, (don´t you always?). To eat your favorite cake or to put your 80% chocolate cake on. Right now these plates are going to Lund.
reade more... Résuméabuiyad

Govoni Gioielli

Govoni Gioielli hade en monter full med italienska design smycke. Det är flärdfullt och festligt. Som ett stort konfektbord. Massor med godsaker att välja mellan. Diamanter, pärlor och ädelstenar blinkar om kapp och slåss om uppmärksamheten. Här talar vi om stora smycken som kräver sin kvinna. Det är, tycker jag, lätt att det blir för mycket, som en överpyntad julgran. Samtidigt kan jag inte låta bli att älska de fantastiska pråliga ringarna med enorma ädelstenar och otaliga små ädelstenar och diamanter. Här finns också smycken för den som vill vara lite mer diskret men de större juvelerna är i majoritet. Tyvärr kan jag bara få fram hemsida på Italienska. http://govonigioielli.it/
reade more... Résuméabuiyad

Rektanglar

Grått halsband av rektanglar i pärlemor, länkade med sötvattenspärlor.

Kunde ju inte låta bli att göra en beställning i veckan. Tog flera dagar innan paketet kom fram. Fick förklaringen sen: B-POST!!! Borde ta mig tusan förbjudas.
reade more... Résuméabuiyad

Hyo Jung Lim at Gallery LOD


LOD has the honour to present a new guest in the gallery. Hyo Jung Lim has arrived and today we unpacked her beautiful pieces of table accessories and tempura plates. The name of her work with fruit bowls in stainless steel is "A hint of colour". I love the name and I love her work. The opening of her exhibition is on Saturday 19/9.
reade more... Résuméabuiyad

An ordinary day part two



The fairies are well enough to play and I have been working on my future kitchen garden. So sad it is the wrong season to put seeds in the earth.
reade more... Résuméabuiyad

Rost!

Armband av toppborrade sötvattenspärlor och ändhänge av pärla i pärlemor.

Tror att jag måste göra en liten pärlbeställning idag...ska nog unna med lyxen. Det är härligt.

Just nu står min ena dotter och steker lunchpannkakor. Det är också lyxigt. mmm.
reade more... Résuméabuiyad

Mycket mocka!

Är just nu inne på mockaarmband. Har ett par stycken själv som jag använt mycket och ofta under hela sommaren och har trivts väldigt bra.

Kan med fördel användas tillsammans med andra armband så att det blir lite rassel runt handleden.
reade more... Résuméabuiyad

An ordinary day


While working on LODs site and baking a cake I am getting help to send some bowls to a museum in south Sweden. I put some pictures out on the web and make some plans for future work, and let us not forget. I am home because my girls have a fever.
reade more... Résuméabuiyad

För små och stora barn

Kalas hade en söt monter på Bella Center. Spettekaka och leksaksbil modell äldre bidrog till stämningen. Här hittar man smycken gjorda för barn i alla åldrar.
Kalas har ny ägera från den 1 augusti och det har också
öppnats en Kalas butik i Helsingborg.

Nu väntar vi bara på att fler spännande, fantasifulla och roliga smycken ska dyka upp både hos återförsäljare och på hemsidan som (enligt Kalas bloggen) för närvarande byggs om.
http://www.kalassmycken.se/
reade more... Résuméabuiyad

Ljung!


Kanske är dessa toppborrade ljungfärgade de vackraste av mina sötvattenspärlor? Det stora runda hänget i pärlemor är som vanligt avtagbart och kan användas på en vanlig kedja, läderrem eller kanske på en länkkedja som behöver piffas upp.
Har idag haft en fin dag på Orust, med segling i varm sol. Kanske årets sista?
Gräsklipparen och jag hann också med en hysterisk kamp med en alltför långhårig gräsmatta. Jag vann! He!
reade more... Résuméabuiyad

Tree by Billgren

För någon vecka sedan skrev jag om Tree by Billgren. En helt ny kollektion med smycken designade av Johan Billgren. Hemsidan var inte igång, men det är den nu! Så nu kan du äntligen se hela kollektionen på http://www.bybillgren.se/


Läckert, läckert armband!
reade more... Résuméabuiyad

Tobias Birgersson på Nutida Svenskt Silver. Tobias Birgersson at Nutida Svenskt Silver


Tomorrow is the grand opening of Tobias Birgerssons exhibition "Sensual". If you are in Stockholm go to Nutida Svenskt Silver. He has done some beautiful pieces and I am so happy for him.
reade more... Résuméabuiyad

Lila lyster!


Lystern i dessa sötvattenspärlor slår det mesta - här länkade med ett ändhänge gjort av en prickig glaspärla. Kanske ska jag ha detta armband själv?
reade more... Résuméabuiyad

Kranz & Ziegler

Kranz & Ziegler är ett danskt företag som producerat äkta smycken sedan 2002. Man inriktar sig mot både män och kvinnor och försöker att möta de skiftande trenderna genom att komma ut med flera kollektioner om året. Smycken säljs i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, och inom kort i England. Höstsmycken med stenar i jordtoner, rökfärgad kvarts och silver med 18 kt guldförgyllning eller romantiska pärlor och ametister för att spegla det nordiskt svala. Handsydda armband i läder med olika utbytbara charms för ett personligt armband och blanka stilrena silversmycken. Här finns ett brett utbud och något för alla smaker. På hemsidan kan man beställa de senaste katalogerna. http://www.kranz-ziegler.com/
reade more... Résuméabuiyad

.