Pages

.

Blå i dubbla rader

Fick dessa fantastiska sötvattenspärlor av min fina syster i namnsdagspresent i somras. Inte ens jag själv kom ihåg denna bemärkelsedag. Det blev ett dubbelradigt armband med stort ändhänge. Till mig själv. Me like.

Funderar på om jag ska sälja mina smycken på Haga Julmarknad i år igen. Kul och kallt. Får se hur jag gör.
reade more... Résuméabuiyad

Purple eyes!

Halsband av lila-vinröda pärlor av pärlemor länkade med sötvattenspärlor.

Det får mig att tänka på sommaren. Märkligt att semestern så nyss var slut och att det samtidigt är så nära till jul.


reade more... Résuméabuiyad

Handla på auktion på nätet

Att handla på auktion är kul. Ibland kan man göra riktiga fynd. På nätet finns det massor av möjligheter. Jag har letat fram lite länkar. På samtliga gäller att man registrerar sig som kund. Men var noga med att läsa alla villkor m.m, innan ni börjar bjuda så ni inte får några överraskningar. Lycka till med budandet!

Vi har http://www.tradera.com/. Här samsas privatpersoner med hadlare. Man lägger själv in sina varor på auktion, fotograferar och beskriver dem. Där kan man hitta trevliga smycken till bra priser. Just nu finns det t.ex. ett Efva Attling halsband med ett bud på 311 kr+ frakt. Går ut den 1 november.

Sen har vi http://www.lauritz.com/. Här lämnas varan in till auktionshuset. Experter beskriver och fotograferar varan. På budet tillkommer en köparprovision. Här kan man just nu köpa en Georg Jensen armring modell kont. Budet just nu är 685 kr. Går ut den 28 oktober. Tillkommer, hammarslag, provision och eventuell frakt.

http://www.pantbanken.se/ är en annan auktionssida. Här finns mängder med smycken.

http://www.budera.se/ har också en kategori som heter smycken och ädelstenar. Just nu finns det under denna kategori 5114 objekt.

http://www.kaplans.se/ har smycken, silver och ädelstens auktion den 12 december.


reade more... Résuméabuiyad

Hängen & onyx





Kände att det var dags för lite fler halsbandshängen. De kan användas med kedja, läderrem, mockaband eller varför inte med ett snöre i valfri färg.

Hängena är gjorda av pärlemor och sötvattenspärlor. Diametern på de blå/turkosa ringarna och blommorna är 3 cm, den mörkgrå största ringen är 4 cm.

Några av hängena har en extra lyxig feeling eftersom den lilla runda svarta pärlan är av onyx. Yeah. Me like. A lot.


reade more... Résuméabuiyad

Vilda gröna

Här armband av "vilda" sötvattenspärlor, som avslut en stor pärlemorplatta med vackert mönster. Det jag verkligen uppskattar med naturmaterial är att alla pärlor har sina skiftningar och nyanser. Ingen är riktigt den andra lik.

Tänk ibland känns det som om veckan består av måndagar och fredagar. Dagarna mellan likasom bara försvinner. Märkligt och inte helt najs.
reade more... Résuméabuiyad

"Glada smycken" får fortsätta / "Happy Jewellery" will continue!

Efter att ha legat i "träda" i sedan den 29 augusti, har vi bestämt oss for att väcka bloggen "Glada smycken" till liv. Trots att vi inte kan få tillgång till EntreCard (anledningen till varflör vi övervägde att sluta med den) vill vi fortsätta att blogga om smycken med parallella två-språkiga texter. Vi får se hur det går.
------
After laying idle and unused since August 29th, vi have decided to revive the blog "Happy Jewellery". We do this, in spite of the fact that we will not be getting any trafic from EntreCard (which was the original reason why we almost closed it). We plan to continue to blog with parallell bilingual texts and see where it takes us.

Share/Save/Bookmark
reade more... Résuméabuiyad

Ring-time!

Var i Jönköping i en nyöppnad pärlaffär och fick tag i lite roliga pärlor som blivit ringar.

Ringarna är gjorda av silverpläterad koppartråd.

Idag har jag varit på spinning för första gången på många år. Har alltid hatat detta, men tänker att jag ska ge det en chans. Hade glömt att spinning utesluter rajtan-tajtan med maken. Ett liv i celibat helt enkelt. Nedrans.







reade more... Résuméabuiyad

Humanity for all

Nu har favoritbutiken skickat ut ett brev om att man säljer "Humanity for all - mänsklighet för alla" skinnarmband. Det är läckra armband som finns i flera färger. På varje armband finns det texter som uppmanar oss till eftertanke. Att göra goda gärningar och ha ett positivt tänk. Armbanden kommer i olika längd som du kan snurra 1, 5 eller 15 varv runt handleden.

Så nu kan du både vara trendig och göra en god gärning.


Humanity for all grundades 2007 och syftar till att öka medvetenheten om olika orsaker runt om i världen genom mode. Det är en organisation som samarbetar med olika hjälporganisationer. Det kan vara mänskliga rättigheter eller miljöfrågor. T.ex arbetar man nu med ett välgörenhetsevenemang för Daliter. Daliter anses inte mänskliga, de är det lägsta kastet i Indiska kastsystemet och är orörbara. Ordet Dalit betyder förtyck. Daliter får de arbeten som de högre kasten anser som orena. Om en Hindu kommer i beröring med en Dalit måste han/hon genomgå en rigorös reningsprocedur. Läs mer på: http://www.humanityforall.com/
reade more... Résuméabuiyad

Ändhängen och oberoende

Ett tag sedan jag gjorde donutsmycken. Lyckades komma över en sträng med gråskimrande donuts i pärlemor med lite mindre hål i mitten. Fint när pärlorna nästan fyller igen hela hålen. Även blomhänget i pärlemor.

Får ibland frågan varför jag oftast har ett ändhänge på mina armband. Jo, det finns en fin-fin förklaring. Ändhänget gör att man enklare kan ta på sig armbandet utan att behöva assistans. Inte ska man behöva vara beroende av någon annan för att ta på sig smycken?
reade more... Résuméabuiyad

Julie Sandlau

Julie Sandlau, dansk smyckedesigner, skrev jag om i maj. De senaste smyckena är inspirerade av Art Nouvau, naturen, ny teknologi och antika romantiska flakonger (franska flacon, små flaskor oftast för parfym). Färgerna går i grönt, blått, gult och purpur. Det är riktiga festsmycken för aftonklänningen eller bara läckra att matcha med sjalen. Det är smycken som syns. Har man ingen återförsäljare i närheten kan man shoppa online på : http://shop.juliesandlau.com/shop/frontpage.html
reade more... Résuméabuiyad

Kanna i silver med koppar för två. Tea pot in silver with cups for two



Dedicated to the Fathers.
reade more... Résuméabuiyad

Nya utställningar närmar sig. New exhibitions upcoming

So I am taking silver sheets apart. A lot. Speaking to my friends in the workshop. Sharing ideas and solving problems. It´s a lovely atmosphere to work in.

And then I put the pieces together again. Always aiming for something sensible in my mind. I am always getting close. Sometimes exactly to the point, sometimes near.

It is a journey.
reade more... Résuméabuiyad

Pärlor i långa rader

Detta sexradiga armband av sötvattenspärlor har jag gjort till mig själv. Yeah! Mycket nöjd och har använt det ofta.

Det är väldigt svårt att få tag i riktigt röda sötvattenspärlor. Färgen på dessa pärlor marknadsfördes som tomteröd och jag blev sur när de kom eftersom pärlorna är roströda. När väl det sura gick över såg jag att det är en fantastisk färg, även om den inte är tomteröd.
reade more... Résuméabuiyad

Vart tog ljuset vägen?

Detaljbild på armbandshänge av pärlemor och sötvattenspärlor.

Börjar först nu förstå att sommaren faktiskt är slut. Skönt att det tog så lång tid. Arbetar för närvarande så mycket att jag missar dagsljuset. När jag kommer hem är det för mörkt för att fotografera nya smycken. I helgen ska jag ta mig tusan fixa bilder. Yes!

Foto: Kina Andréason
reade more... Résuméabuiyad

Tomas Cenius











Cenius Design släpper i början på oktober ett nytt smyckekoncept. Rock and Romance designat av Tomas Cenius. Det är ringar som består av en ytter och en innerring som kan samlas i olika kombinationer. Ytterringen finns i olika modeller med en öppen design. Genom den kan man se innerringen som kommer i olika färgkombinationer. Tyvärr kan jag inte få fram återförsäljare och hemsidan ger ingenting.
http://www.cenius.dk/
reade more... Résuméabuiyad

.