Pages

.

Transformers-smycke

Dessa fantastiska sötvattenspärlor!

Här mörkt gröna med fin lyster som kan användas som ett låååångt halsband att vira ett eller två varv runt halsen. Kan även viras många varv runt handleden och bli ett flerradigt armband.

Hänget av snäckskal.

Ett transformers-smycke helt enkelt.












reade more... Résuméabuiyad

Tintanring med kaffefärgade diamanter. Ring in titanium with diamonds


A ring to symbolize the family, who´s names are engraved on the inside. A ring to grow with. You add more stones and names as the family gets bigger.
reade more... Résuméabuiyad

Ärtskidor och Ekollon, Lotta Djossou


Ärtskidor och Ekollon, kan man smycka sig med det? Absolut, i alla fall om Lotta Djossou får bestämma, och det får hon! Lottas fantastiska smycken inspirerade av naturen och "tider från förr" har bl.a. ärtskidor och ekollon i form av vackra hängen och örhänge. Vill du hellre ha en valnöt eller en bukett blommor prydda med onyx så går det också bra. Här finns inga begränsningar, silverarmring i form av en uggla, halsband med "mormors klocka", små kuvert med nycklar eller varför inte ett sett med paradisfåglar. Variationen är oändlig och ändå så typisk Lotta Djossou design. Den nya katalogen med sina vackra bilder frestar och förför. Här finns smycken som de flesta har råd med. Smycken utförda i mässing är något billigare än de i silver. Även här har jag fått förmånen att få publicera några vackra bilder ur senaste katalogen. http://www.lottadjossou.se/
reade more... Résuméabuiyad

Tree by Billgren


Jag har fått förmånen att få visa flera läckra bilder på Tree´s nya vinter/vår kollektion. Jag älskar kombinationen av det hårda lite råa, som möter det feminina romantiska. Långa örhänge med dinglande dödsskallar som samsas med rader av blingande kvarts. Eller örhänge prytt med läder och filigranmotiv i mässing. Hänge av läder med glesa markerade förstygn, dödskalle i kedja och vacker kvarts som mjukar upp. Breda ringar i antiklook. Kan se framför mig hur man nästan kan försegla ett brev med sin "sigill"ring som stämpel i lacket. Snygga armband i läder kombinerat med kedjor. "Don´t be shy come closer" är en återkommande text på många smycken. Det finns ingen anledning att vara blyg över Tree´s design. Jag gillar det skarpt och låter bilderna tala för sig själv. http://www.bybillgren.se/


reade more... Résuméabuiyad

Ägg!



Gick en runda på stan i går och fönstershopade. Såg i den "fina" guldsmedsbutiken på gågatan att skyltfönstret var fullt av ägg. Jag har skrivit lite om Fabargé ägg innan. Jag fick också, på min födelsedag, ett fantastiskt halsband med ett guldägg (inte fabargé). Det är i filigranmönster med röd emalj innanför och inhandlades på semester i Grekland.

Ägg har i alla fall hittat till stan, så nu är jag "inne" =). På A Jewel Veronika kan man hitta underbara ägg. Det är ägg designade av Fabaré själv och ägg designade av Alfa. Äggen är tillverkade av halvädelstenar, pärlor, emalj, silver och guld. Berlockerna ligger från 990 Kr och uppåt. Det finns en hemsida med webbshop på. http://www.ajewel.eu/sv/
reade more... Résuméabuiyad

Obotlig och lycklig


När jag fick syn på dessa helt otroliga sötvattenspärlor gick det en rysning genom kroppen. Insåg i samma ögonblick att jag är en obotlig pärlnörd och att dessa pärlor måste bli ett smycke till mig själv.
Efter viss beslutsångest blev det ett dubbelradigt armband med en stor snäckskalspärla som avslut. Känns redan som en favorit. Har matchande halsbandshänge för att känna mig riktigt påklädd.
reade more... Résuméabuiyad

Alla hjärtans dag


Den 14 februari är det Alla Hjärtans Dag, eller Valentine´s Day om man hellre vill det. Om det kan man tycka vad man vill, och visst är det kommersiellt, men jag gillar hjärtan. Hjärtat har varit en symbol för kärlek se­dan lång tid tillbaka. Formen är underbar, lite knubbig, eller elegant spetsig. Hjärtan på dörren till utedasset eller hjärtan som popkonst. Röda, gröna, gula, prickiga hjärtan eller hjärtan i guld och silver. Guld och silver, då "associerar jag osökt" till Smycken =)
Ut och leta hjärtesmycken! Det finns hur mycket som helst att välja på. Ger några förlag här.

Pandora har fantastiskt söta ringar i silver och guld med hjärtan. http://www.pandorashop.se/

Sandberg har ett hänge, ett Nära & Kära hjärta, som det får plats med två små bilder i. http://sandbergsweden.com/.

Heiring har en läcker hjärtering i Possibilities serien som man sedan kan komplettera med andra ringar. http://www.heiring.dk/

Caatwalk har hjärteörhänge och hängen i silver i flera olika modeller till bra priser. http://www.catwalksmycken.se/

Om inget faller i smaken, så är det inte helt fel med frukost på sängen, en härlig promenad i skogen, ett telefonsamtal till någon som väntar, en gosig kram...
reade more... Résuméabuiyad

Lyster i dubbla rader

Dubbelradigt armband av toppborrade sötvattenspärlor. Gillar att pärlorna hamnar huller om buller och lystern är fantastisk.
reade more... Résuméabuiyad

Lapponia små skulpturer


Lapponia har i samband med sitt 50 års jubileum lagt ut en liten filmsnutt på deras hemsida med en av deras stora designers Björn Weckström. Han pratar bl.a. om hur revolutionerande det var att skapa skulpturer som smycken, och hur han inspireras av naturens former och ytor. Varje Lapponia smycke, tycker jag, är en liten bit skapad konst. Jag älskar de oregelbundna och ruffa ytorna. Ädelstenarnas vackra slipning och "tyngden" i smycket. Det är genuint rakt igenom. Laopponia har så många duktiga designers knutna till sig och varje designer presenteras fint på hemsidan. http://www.lapponia.com/
Det är tidlösa smycken som står sig i generationer. Smakar det så kostar det men tröttnar man så är andrahandsvärdet
på äldre Lapponia smycken högt.
reade more... Résuméabuiyad

"Vidja" armband i silver och 18K guld. "Wicker" bracelet in silver and gold

To the Fiancé.
Everything is back to normal.
LOD is beautiful.
I have a lot to do :)
reade more... Résuméabuiyad

Kunzite


Kunzite upptäcktes så sent som 1902 i California. den beskrevs av en ädelstens specialist vid namn George Frederick Kunz, därav namnet Kunzite. Denna ädelsten hittar man främst i Afghanistan, Madagaskar, Brasilien och USA, den har också hittats i Sverige. Den har en ljus rosa -lila färg och kommer i flera nyanser. Riktigt kraftfull rosa-lila färg är ovanligt och dessa stenar är därför mycket dyrare. Tyvärr kan färgen blekna i solljus och smycken med konzite bör inte användas i samband med solning. Den har hårdhet 6.5-7 på Mohs skala och tillhör spodumen familjen. Stenen påstås ge sin bärare inre frid och lugn. Den motverkar stress, nervositet, oro och ångest. Inte illa. Kanske man borde prova!
reade more... Résuméabuiyad

Zultanite en "ny" ädelsten

Zultanite är en relativt ny ädelsten. De första stenarna av ädelstenskvalitet upptäcktes på 1970-talet. Det speciella med denna ädelsten är att den helt naturligt, utan behandling, skiftar färg beroende på om du är inomhus, eller utomhus. Den skiftar också färg vid olika typer av inomhus belysning eller levande ljus. Denna fantastiska ädelsten hittar man bara i Anatolia i Turkiet, vilket betyder att det är en mycket ovanlig sten. Milenyum Mining Co. är det ända företag med rättigheter att exportera denna unika ädelsten. Zultanite har fått sitt namn för att hedra de 36 zultaner som grundade det Ottomanska imperiet. Zultanite har hårdhet 7 på Mohs skala. Det är en perfekt smyckesten och färgen skiftar i naturens färger från kiwi till champagne till ljust lila-rosa beroende på vilket ljus den utsätts för. Zultanite har en egen hemsida full av fakta. http://www.zultanite.com/about_zultanite_info.asp
reade more... Résuméabuiyad

För fina kvällar...

Fick ett återfall! Dessa helt galna sötvattenspärlor har legat sedan i somras, men dem kan jag inte heller motstå. Här ett halsband för lite finare kvällar.
reade more... Résuméabuiyad

Havsgröna pärlor

Kan inte sluta göra dessa armband - här med havsgröna coins i pärlemor.

Lurigt att ta bilder av smyckena nu på vintern eftersom det är så nedrans mörkt hela tiden. Ser fram emot våren! Ja!
reade more... Résuméabuiyad

Katthemmet kompis har brunnit ner!

To English-speaking readers: Please forgive this all-Swedish post. A cat shelter in Sweden was distroyed in a fire killing 25 to 30 cats. Money & cat food are needed for the cats that survived.

Katthemmet Kompis har brunnit ner

Katthemmet Kompis brann i natt ner till grunden. Brandkåren är fortfarande där. Många katter är räddade, några sprang ut i skogen. Vi vet fortfarande inte hur många som omkom i branden. Hela vårt stora matförråd brann ner, så vi är i stort behov av mat. Orsaken till branden är fortfarande oklar.

Vi gråter och är väldigt chockade!

Har ni möjlighet att skänka kattmat, sand, pengar m.m. till oss så maila mig. jenny@katthemmetkompis.se

Vill ni skänka en valfri slant så är vi väldigt tacksamma. Inga pengar är för små eller för stora. PG-konto: 35 74 82-9

Vi är tacksamma för allt stöd! Maritha och Sonny tar dock inte emot några telefonsamtal.

/Jenny, Katthemmet Kompis

Vår medarbetare Mia samlar just nu på sig kattmat som ska förmedlas till katthemmet, maila mig så skickar jag hennes nummer. Kattmat kan också lämnas till följande butiker där vi har fodertunnor:
Fodertunnor

Arken, Nygatan 10, 361 30 Emmaboda
Coop Extra, Stora Nygatan 6, 382 30 Nybro
DjurMagazinet, Norra vägen 2, 382 30 Nybro
Nybro Zoo, Garvare Nybergsg. 2, 382 30 Nybro
Willys, Torget, 382 30 Nybro
reade more... Résuméabuiyad

Alluviala Diamanter

Då och då ökar populariteten av att investera i fasta värden, som t.ex. guld och diamanter.

International Gold Exploration IGE AB har i Luxinge, Angola under 2009 startat ett projekt där man utvinner alluviala diamanter (Diamanter utvunna i sedimentära avlagringar, i motsatts till berggrunden).
Den 27.05.09 kunde man läsa att det första partiet om 3000 karat var utvunnit. De flesta diamanterna var av smyckekvalitet och den största diamanten var på ca 6.03 ct.

Phil Mason, VD för IGE Diamonds säger: Jag är så långt väldigt nöjd med de preliminära resultaten från den inledande provbrytningen. Vi har uppnått en volym om 3 000 karat samt en halt om 29 cpht, vilket är väldigt uppmuntrande

Läs mer på: http://di.se/Avdelningar/SWVisaDetalj.aspx?SWType=Press&SWId=16564&SWDate=&SWFileName=&SWSubType=1

Detta är ett billigare sätt att utvinna diamanter på och påverkar också diamantpriset. Det borde betyda, för dig som vill investera, att tillgången på diamanter ökar och priset minskar. Kanske något att satsa på 2010?

Alluvialbildning i geologisk mening sådan avlagring av sand, lera och grus eller andra ämnen, som blivit bildad under den historiska tiden och som ännu idag på många ställen fortfarande bildas


Är du intresserad av hur man graderar/värderar diamanter så har jag skrivit om det den 9/4 2008.
reade more... Résuméabuiyad

.