Pages

.

Länkat stål


Länkat halsband med stora stålgråblå sötvattenspärlor. Den uppmärksamme ser också att det finns gråsilvriga swarovskikristaller insprängda emellanåt.
Ändhänget består här av tre sötvattenspärlor i rad som kan tas bort om man så önskar. Hänget kan då användas helt på egen hand på en kedja eller läderrem. Fritt val!
reade more... Résuméabuiyad

Röda karameller!

Fick dessa fantastiska röda pärlor av min goa syster Anna. De är av halvädelstenen agat och dessa armband sitter perfekt på handleden.

På bilderna två varianter där båda har ändhänge av en sötvattenspärla och en swarovskikristall och den ena dessutom en snäckskalsblomma.
reade more... Résuméabuiyad

Länkade krusbär & sommarfeeling

Underbara limegröna pärlor i jade som ser ut precis som krusbär. Här i armband med ändhänge med prickig glaspärla och en blomma i snäckskal.
reade more... Résuméabuiyad

Förlovningsringar/vigselringar av titan och 18K guld, engagement rings made in titanium and gold

I have the best customers! They are interesting, nice, fun to work with and when I finally deliver the rings I feel a kind of sorrow in my heart. There they go, out to the world with their new rings. I wish them a long and happy life and I am grateful for being a small small part of it. These rings are made for a very special and beautiful couple.
reade more... Résuméabuiyad

Länkad agat

Armband av rosa agat - ändhänge av snäckskal och en ljuv sötvattenspärla. Härliga sommar!
reade more... Résuméabuiyad

Prehnite


Jag har en svaghet för gröna stenar. Har hittat en ny favorit nu, prehnite. Prehnite fick sitt namn efter sin upptäckare, den nederländska översten Hendrik von Prehn (1733-1785), och är en attraktiv samling mineral som ibland används som prydnadssten i smycken. Den ingår i klassen silikater och upptäcktes 1774 i Sydafrika. I början kallade handlarna den för "Kap Emerald" i hopp om att kunna utnyttja den gröna färgen..Färgen är oftast ljusgrön till gräsgröngul. Finns också i grå, vit eller färglös. Prehnite är en ganska stark kristall, helt resistenta mot påtryckningar och repor. Hårdheten är 6-6,5 Mohs skala. Prehnite menar en del har en avstressande effekt. Stärker immunförsvaret och minskar högt blodtryck.
reade more... Résuméabuiyad

Ostknivar/dessertknivar i silver, knifes for cheese


I have made four small cheese knifes. You are supposed to have one each when you are eating really good cheese. All are slightly different. There are also some cocktail sticks to. I will show you another day... And there are only two knifes left. But right now I´m only making wedding bands. New pieces are materializing right in front of me. It feels good. A kind of flow.
reade more... Résuméabuiyad

Vinrött med dingeliding


Dubbelradigt armband av vinröda sötvattenspärlor med ovanligt vacker lyster. Ändhänge av limegrön snäckskalsblomma och lite dingeliding med sötvattenspärlor och en slipad glaspärla. Nöjd med resultatet.
reade more... Résuméabuiyad

Bröllop

Just nu handlar det mesta om Bröllop. De flesta av stans butiker har drabbats av Bröllopsyra.
Sommarhalvåret är den period då vi har flest bröllop i Sverige. Vi lägger i snitt 10000 SEK på ringar enl. en undersökning som Swedbank gjort. Vad vill vi ha för ring? Ska den vara traditionell, originell eller tidlös? Ska den vara egen designad? Det finns mycket att tänka på.

På bröllopstorget kan man läsa lite om vigselringens historia. Bl.a. står det om att bära ringen på höger eller vänster ringfinger:

"På vilket sida trolovningsringen skulle placeras var en öppen fråga under medeltiden och långt senare. Många tyckte att den skulle träs på vänstra handens ringfinger eftersom det därifrån går en åder direkt till hjärtat. Andra menade att den skulle träs på den högra handens ringfinger med vars hand trohetslöftet beseglades. Nuförtiden bär man oftast förlovningsringen och vigselringen på vänster ringfinger."

Att designa en egen ring är kanske inte det enklaste, men man kan säkert få god hjälp av sin lokala guldsmed. Då har man också en ring som ingen annan har. Aagaard Jewelery har ett dataprogram som heter LoveDsign, det är ett unikt system för design av förlovnings- och vigselsringar. Där kan man designa sin helt personliga ring på datorn.

Ska man köpa en "färdig" ring så hittar man vackra ringar på bl.a.



som vanligt finns det så många, många fler vackra ringar i våra guldsmedsbutiker och hos våra duktiga designers det är bara att googla.
reade more... Résuméabuiyad

PhotoHunt-Theme # 216 "Sparkle" / Fotojakttema nr 216 "Glittra"

This week's PhotoHunt-Theme is "Sparkle". Here are some blue and yellow beaded pieces of jewellery that sparkle in the sun: / Veckans fotojakttema är "Glittra". Här ser vi lite blått och gult pärlsmycken som glittrar i solljuset:


Purrs, / Med mjuk tass,
Sara Cat / Sara Katt



reade more... Résuméabuiyad

En dikt av Harry Martinson: Juninatten



Juninatten

Nu går solen knappast ner,
bländar bara av sitt sken.
Skymningsbård blir gryningstimme
varken tidig eller sen.

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de ha mörknat
spegla morgonsolens lågor.

Juni natt blir aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav.

(Read my English translation here./
Se min tolkning till engelska här.)


Purrs / Med mjuk tass,
Sara Cat / Sara Katt


reade more... Résuméabuiyad

.