Pages

.

Jul på LOD, jul på Nutida och vernissage i Hongkong


Det här halsbandet är min senaste förälskelse. Stenen är en rökkvats som är helt operfekt men jättevacker. Den har liv och karaktär, befinner sig just nu på Nutida Svensk Silver. På LOD öppnar vi årets julutställning nu på lördag och innan dess är vå vernissage i Honkong. Det skall bli så spännande att höra hur det går!!! Tack Malin Ohlsson och Anna Cheng för att ni gjort det möjligt för oss att visa våra arbeten på Boom Gallery och AME Gallery. Här är en länk om oss i kinesisk press.
reade more... Résuméabuiyad

Nu är det dags!

Dags att sätta igång med bloggen igen. Har tjuvstartat med lite smyckefix. Här armband av sötvatten, snäckskal och en och annan swarovski.


reade more... Résuméabuiyad

Konsten att våga att vara


                                               Tänk så svårt det skall vara att VARA.
                                               Jag lever i en process.
                                               Mina tankar pendlar från då-tid till fram-tid
                                               sveper över nu-tid.

                                               Jag har valt att våga, fast jag inte vågar.
                                               En ständig kamp med mig själv och omvärldens förväntan.
                                               Tvivel och hopp.

                                               Jag är rädd att inte våga hela vägen
                                               Men jag vill våga
                                             


reade more... Résuméabuiyad

Litter

ANTIQUE GOLD LAYERED HEADPIECE

Slötittade på TV, det var kreativa människor som ville ha pengar av investerare för att kunna förverkliga sina drömmar.Vaknade till när två kvinnor kommer in och berättar om sitt smyckeföretag Litter.
Det har skrivits en hel del om Litter, för det är inga "vanliga" smycken som tjejerna, som också är systrar, designar.
MACHINE CHAIN GARTERDet är bl.a. kropps smycken, hår/huvud smycken och smycken att dekorera skorna med. Fräcka, udda originella smycken, handgjorda i California, USA. Det hela startade 2009 när systrarna gjorde ett hår/huvud smycke av ett gammalt halssmycke. De la in ett foto på sin blogg och plötsligt ville man ha med smycket i en modeshow.
Läs om systrarna och se deras smycken på: http://littersf.com/pages/home


reade more... Résuméabuiyad

Äntligen är mina silverkoppar på väg till Hongkong

Koppar med invalsat spetsmönster. Foto Christian Habetzeder

Det har varit några märkliga dagar. Anade men visste inte att det skulle vara så svårt att få iväg en trälåda med LODs utställning till Hongkong. Men i dag skickades den till slut. I morgon har Simon Westling vernissage på LOD, han är ny medlem och helt enkelt bäst. Hittade fina animerade vardagsbilder. De får mig att tänka på mina diskproppar av silver och skulpturerna som jag gjorde till diskhon.
reade more... Résuméabuiyad

Same same but different

Många smycken påminner om varandra, ibland undrar man vad som gör att man hellre betalar tusenlappar än hundralappar för ett smycke i liknande design. Modesmycken används inte lika länge som klassiska smycken. Klassiska smycken som används livet ut kan ju kosta en bra slant men ett modesmycke? Kanske ett billigare alternativ hade varit väl så bra?
27900 SEK
Jag tänker inte vara smakdomare i detta fall, tycker bara det är ett intressant fenomen. Här är ett ex. på olika/lika smycken till varierande priser.

495 SEK

 Smyckeformgivare som är kända world wide och säljer dyra exklusiva smycken har med framgångarna också fått problem. Det finns mycket kopior på marknaden. Låt inte lura dig när du ska köpa ett nytt eller begagnat smycke. Är det ett superklipp så är det troligen också en kopia.  Kolla upp hantverket och stämplarna noga. 
reade more... Résuméabuiyad

Driven skål av perforerad plåt, järn



En skål av järn som talar om exakt hur mycket jag har bearbetat den med hammaren. Orginalplåten har runda hål. När jag driver den (betyder att hamra plåten så att den kröker sig mot ett järn eller en stock av trå) blir hålen fyrkantiga och elliptiska beroende på vart i mönsterrapporteringen de befinner sig. Min dröm har varit att tillverka en plåt som har ett mönster som lämpar sig för drivning, ända sedan jag började göra de här skålarna. Det skall jag göra, snart, kanske imorgon.
reade more... Résuméabuiyad

Minä olen sinut nimellä kutsunut, sinä olet minun. / jag har kallat dig vid namn, du är min


Kiitos kaikille Naistenviikonlopun osallustujille! Oli ihana tavata teidät kaikki!
Oli merkittävä viikonloppu!

Minulle nousi mieleen nimen merkitys viikonlopun aikana.

Minun nimeni on Maria, mutta harvemmin kukaan kutsuu minut Maria nimellä. Olen aina Miia.
Olen jopa vähän halveksinut nimeäni. Ihmetellyt miksi minua on kastettu Mariaksi kun sitä nimeä ei käytetä.
Viikonloppuna yksi puhujista antoi meille tehtäväksi miettiä mikä meidän nimi on, eli meidän oma näkemys nimestä tai meistä itsestä. Onko se "rakastettu, ihana, toivottu, riittävä"? tai " hankala, tyhmä, ei toivottu, toivoton"?

Minä olen saanut nimeni minun äidin mummun jälkeen. Hänet kutsuttiin Granna-Mari: ks ( eli kaunis-Maria). Mutta en koskaan ole tuntenut itseäni Kauniiksi-Mariaksi. Kerroin eräälle tuttavalle, Ullalle, kuinka en koskaan ole ihan samastunut nimeeni.
Seuraavana aamuna yksi toinen nainen Marja tuli sanomaan minulle: - Huomenta Kaunis-Maria!
Minä en heti reagoinut vaan vasta hetken kulttua säpsähdin!
- KAUNIS MARIA!

Jumala tietää meidän oikeat nimet ja hän kutsuu meitä aina oikealla nimellä!

Minä iloitsen siitä että minä saan olla Kaunis Maria, ja se tuntuu oikealta!
reade more... Résuméabuiyad

Silver ringar som skall resa långt ....


Vi håller på och packar föremål som skall skickas till AME gallery i Hongkong. Det har varit roligt och spännande att sätta samman föremål från oss på LOD som skall skickas dit. De här ringarna skall med. Har förstått att contemorary jewellery inte är så vanligt förekommande där, därför har vi försökt välja ut föremål och smycken som både är konceptuella och mer konventionella. Skall bli väldigt intressant att se hur de tas emot. Venissagen är i slutet av den här månaden. Hongkong här kommer LOD!
reade more... Résuméabuiyad

.