Pages

.

Hybrider, armband för en speciell person ...

Surfade runt lite så där som jag gör ibland för att kolla läget på nätet. Hittade mitt armband på en hemsida för mode från hela världen, det såg fint ut och jag känner mig glad. Armbandet hör till en serie smycken jag gjorde när jag tog MA på Konstfack. Jag hade som mål att göra smycken som famnade kroppen på ett eget sätt. Jag ville inte göra det klassiska halsbandet med ett hänge. (Det tycker jag mycket om att göra nu, jag är nästan besatt av den fina damen med det vackra hänget som fanns på mina bokmärken när jag var liten). Jag hoppade över halsbandet och lät hänget vara hela smycket. Resultatet blev hybrider inspirerade av orkidéer. Kom förbi LOD och prova dem någon dag. De är vackra (tycker jag) och speciella, så där som bara orkideér kan vara.


reade more... Résuméabuiyad

Ringar i silver, Blomranka.


På LOD kommer det att vara lite annorlunda idag. Vi får besök av en svensexa där den blivande brudgummen skall få smida ett par ringar i silver till sig och sin tilltänkta. Under tiden kommer en sopran och sjunger medeltidssånger ... Har aldrig gjort just det här förut och det skall bli intressant. Jag är projektledare och skall strax dit och förbereda. Ringarna kommer förmodligen inte se ut så här men det här är också en silverring som finns på LOD. Den heter blomranka. Petter Mörk har fotograferat.
reade more... Résuméabuiyad

Längtar efter snö, men tänker på våren.




Hela jag längtar efter snö. Men på LOD planerar vi vårens utställning. Jenni är fantastisk på att komma med olika ideér för grafik och fotografering, så när vi bollade igår visade det sig att våra tankar om hur det skulle göras vävdes in i varandra och vi har en strålande plan! Som vanligt krävs det ett helhjärtat engagemang för att det skall bli av och det kommer att ta lite tid att genomföra. Tiden visar om vi lyckas! Så länge visar jag de här bilderna på mina tidigare kronor som är tänkta för fest och bröllop.
reade more... Résuméabuiyad

Stolthet.


Idag lärde jag mig tillsist första delen i min syster Elins kurs att hantera LODs hemsida. Jag är helt fashinerad över vad jag kan göra med hjälp av mina gadgets och syster. Det här är en av bilderna som jag använde. Petter Mörk har tagit bilden. Det var under utställningen 60+6 som vi hade besök av det här fantastiska Amerikanska paret. Här är butiken
reade more... Résuméabuiyad

Gäster på LOD.


Den 2/2 har vi vernissage på LOD. Lone Løvschal och Sidsel Dorph-Jensen som tillsammans bildar Konglemeratet i Köpenhamn kommer och ställer ut korpus hos oss. Det skall bli spännade att möta dem och att se hur vårt galleri tar emot deras arbeten. Ni är varmt välkomna på vernissage!
reade more... Résuméabuiyad

Känslan av det vackraste jag sett.




Jag har två döttrar. Med dem får jag utlopp för min förtjusning till allt som glittrar, gosedjur och änglar. Min man ojar sig, och vi har gosedjurs stopp hemma.

Det här smycket är ett uttryck för min kärlek till plastglittersmycken på ica i Likenäs när jag var liten, eller i Hammerdal på Konsum.

Svartoxiderat hänge i silver, 2 200kr.

Hänge i 18K guld, 14 000kr.
reade more... Résuméabuiyad

Min arbetsplats LOD.






Det här är min arbetsplats. Jag är en av sex medlemmar på LOD. Vi delar lokal, lycka och våndor. Det är fantastiskt att kunna arbeta tillsammans med människor som befinner sig på samma plattform. LODs Galleri/shop visar smycken och föremål. Arbetsplatsen, orten är ett kreativt kaos. Verkstaden är super specialliserad och välutrustad. Den är mitt andra hem. Här arbetar jag med alltifrån reparationer av det käraste halsbandet till mina egna projekt som kan vara enstaka unika arbeten och större separatutställningar.
reade more... Résuméabuiyad

Blommor i silver.


Blommorna som jag arbetat med kommer att bli en del av det jag presenterar till vårens brudar som vill ha någonting utöver det vanliga. Blommorna är exakta, lite vilda och väldigt vackra.

Klaras orkideér. Ring ca 3 600kr silver och sötvattenspärla.
reade more... Résuméabuiyad

Marion ring.


Innan jul kom det in en man som ville beställa en ring till sin fru som bar på deras andra barn. Han ville ge den till henne precis när barnet hade kommit. Vi skissade och spånade och till sist kom jag fram till att jag ville gjuta av en riktig blomma som jag sedan gjorde till en ring. Vi kallade den Marionringen. Det skulle vara en pärla i också. Det här är en del av resultatet!
reade more... Résuméabuiyad

Skogsstjärnan finns just nu på Nutida Svenskt Silver. Den för samman den Värmländska skogen, det japanska bonsaiträdet och den klassiska silverpjäsen. Priset är 62 000kr. Handtaget skall bli mjukt polerat som en gammal ladugårdsdörr av användning.
reade more... Résuméabuiyad

Vardagslyx, Bunke No 1.

Vardagslyx är ett uttryck för mina tankar kring vad vi spenderar våra pengar på. Vad får kosta vad skall vara billigt. Vad är billigt? Hur lång livstid har ett föremål, hur ofta används det?

Bunken är driven av mig i 1,2 mm silverplåt, har en minimal dickel att stå på för att balansera den på när man vispar pannkakor eller vaniljsås. Bunken är tänkt att användas så ofta som möjligt.

Bunke No 1 Vardagslyx 62 000 med visp.
reade more... Résuméabuiyad

Slipdamm och butiksförsäljning

Hej igen,

Nu har vi äntligen kopplat upp hemmadatorn i cyberspacen!

Och nu hittar ni mina smycken hos Country Dreams, det är så himla spännande och roligt att se sina alster i en riktig BUTIK!!!

Nu kanske vänner & familj slipper bli påpryglade mina alster och (låtsas) bli glada över sina presenter ;-)
Snart vet jag inte vem som kan komma med ett WiTA-halsband runt halsen - det kan ju vara, en för mig helt främmande människa... märklig tanke... men ändå ;-)

Nästa vecka hoppas jag få lite tid över till min passion - har några idéer på örhängen som jag vill testa. Återkommer med bilder om det blir något bra :-)

3-vlig helg & kram
Frida
reade more... Résuméabuiyad

Hej å Välkommen till min nya blogg

Här tänker jag skriva om mina smycken
och lägga upp bilder på mina alster.
Inom kort kan ni även köpa mina smycken hos:

Jag håller som bäst på att välja ut vilka smycken jag vill
sälja hos Country Dreams. Eftersom vi precis har flyttat och håller
på att renovera några rum är den kreativa tiden för mina smycken
något begränsad.. Var även begränsad av att inte ha något bredband
hemma, blir så trött på bredbandsleverantörerna som envisas
med att behöva TRE hela veckor för att installera det...
Hur som, det är ju trots allt bara sk i-landsproblem ;-)
Jag har försökt hitta på roliga namn på mina smycken och eftersom
jag är frälst i snabba å vitsiga ordlekar kom jag att tänka på
mina ord-och-meningsbyggar-mästarinnor i
Gilmore girls!
Så några av mina smycken har fått namn efter Lorelai's "lines" i Gilmore girls
(mycket lip gloss)

/kram å hoppas vi ses snart igen
Frida
reade more... Résuméabuiyad

.