Pages

.

The Reindeer.

I want to have more colours.

I may have to paint the silver in strong blue ...
and red.

Imagine to cups.
One red
one blue
and the reindeer.
reade more... Résuméabuiyad

Ri Jin Lee, "The ants meeting".


Source: Yatzer.
reade more... Résuméabuiyad

Sofia Björkman at Platina.

Thoughts about Home ... Make a moment and visit Platina.
reade more... Résuméabuiyad

Bea Szenfeld

reade more... Résuméabuiyad

Beau! The clothes and the photo.

reade more... Résuméabuiyad

Utställning på biblioteket Majorna

Vill du ta en titt på mina smycken eller min systers fantastiskt fina pocketfodral och pulsvärmare? Besök Majornas bibliotek i Göteborg (Chapmans Torg) så hittar du våra saker utställda i montrar under vecka 36-37.

Välkommen!
reade more... Résuméabuiyad

Länkade sötvattenspärlor i puderrosa

Hittade dessa underbara sötvattenspärlor i puderrosa. Ibland är det skönt med milda och nästan lite sobra färger.
Är nu åter hemma efter en vecka på utbildning i Stockholmstrakten. Packade ner ett resekit med pärlor, men hann inte ens öppna väskan. Kändes trots allt bra att ha med dem...
reade more... Résuméabuiyad

The story about a bracelet.



A friend of mine came by with a bracelet that was in bits and pieces. I got the honour to make it weareable again.

In 1890 something some friends made one bracelet each with their names on it. Then the tradition continued. Today there where eight names and I put my friends name in there to. She gave it to her niece that uses it as a lucky charm. A bracelet for friends.



Today I started the tradition for my family.

I have learned that this was a common tradition among female friends.
reade more... Résuméabuiyad

Små funderingar en vanlig dag

Det är intressant att se vad människor har valt att bära för smycken. Jag roade mig med att titta på mina medpassagerares smyckeval på bussen häromdagen. De allra flesta hade väldigt diskreta smycken. Det var tunna kedjor med små hängen om halsen, en eller ett par ringar eventuellt med en mindre sten (mest vigselringar) och ett par örhänge, gärna pärlor. Detta är så långt ifrån en vetenskaplig undersökning man kan komma och urvalet denna dag var absolut inte representativt för landet (mest pensionärer) men ändå... det var ett sätt att få tiden att gå och så var det kul. Säkert hade flera av smyckena högre affektionsvärde än försäkringsvärde. Yngre människor är oftast mycket bättre på att uttrycka sig med kläder och smycken än äldre, det vet vi ju. Är det så att man tappar lusten att smycka sig ju äldre man blir? Jag hoppas verkligen inte det.

Läste häromdagen att höstens mode i alla fall i Köpenhamn gick i folklore stil. Blommor och fransar, bohemstil, rustika tyger och smycken är det som gäller.

Jag hade förmånen att för ett tag sedan få tillbringa några timmar i min absoluta favorit smyckebutik "bakom disken" och fick höra en intressant sak. Vid bröllop läggs det ofta otroligt mycket pengar på kläder, blommor, lokal, mat, festligheter m.m. Men vigselringarna, som man förhoppningsvis ska ha i riktigt lång tid, lägger man inte så mycket pengar på. Det börjar vända så smått och det är väl tur för ringarna är ju det man har kvar när gästerna gått hem och bröllopsresan är avklarad.

Jag vill igen slå ett slag för noën. De står högt på min önskelista. Jag vet att smyckena inte går in under budgetvarianten, men jag tycker de är vackra och det är fantastiskt bra att noën satsar på ekologiska smycken. Smyckena är handgjorda av ekologiskt guld och diamanterna är "konfliktfria" från länder som inte är i krigszonen. Jag ska börja spara nu!

Gå in och titta på http://www.noën.com/
reade more... Résuméabuiyad

Small pieces.

Days with some good and some bad.

I will show you a picture of something good tomorrow!
reade more... Résuméabuiyad

Orchid.

Source: One of the most interesting blogs ...

reade more... Résuméabuiyad

Glasklart armband

Här armband av glaspärlor och ett ändhänge av pärlemorpärlor och en sötvattenspärla.

Nu ska jag packa inför resa till Stockholm imorgon, åter i Göteborg först på torsdagkväll. Kommer vara en intensiv vecka och jag kan inte bestämma mig för om jag ska ta med pärlor eller inte. Skulle nog känna mig helt ensam om jag lämnar allt hemma. Kanske ska jag ordna ett litet resekit?

På fredag ska min syster och jag arrangera våra saker i montrar på bibiloteket i Majorna där de kommer att visas under två veckor. Spana in min systers helt underbara pocketfodral!
reade more... Résuméabuiyad

Nytt material - agat

Fick pärlor av infärgad agat av en kompis. Känns lite retro i formen. Här armband med länkade agatpärlor och en limeblomma i pärlemor som avslut på förlängningskedjan.

Har haft ett helt fantastiskt dygn på Orust. Igår härlig kräftskiva. Natten så stjärnklar att vi fick svindel när vi tittade uppåt. Imorse morgondopp i klart vatten och sedan en stor kopp te på verandan. Kan inte bli bättre.
reade more... Résuméabuiyad

Champagne och guld...

Här två armband i champagne och guld gjorda av länkade sötvattenspärlor. Spana in lystern i guldpärlorna!

Har den senaste tiden ägnat mig åt ringar. Ska skaffa en "ring-mätare" så att man kan göra ringarna i lämpliga och förutsägbara storlekar.

När jag skulle hem från jobbet idag hade bilen fått punktering. Kände mig så otroligt duktig när jag bytte till reservdäck. Lyckades dessutom intala mig själv att "det här är världsliga ting" och höll humöret uppe hela tiden. Faktiskt imponerad av mig själv...
reade more... Résuméabuiyad

Reindeer.


The Reindeer ... one possible way to work with table accessories.

Cups for two, scetch.
reade more... Résuméabuiyad

September månadssten Safir

I tidens begynnelsen trodde många människor att himlavalvet var en safir där jorden var inbäddad.
Safiren är symbolen för sanning, god hälsa och oskuldsfullhet. Den sägs också skydda mot hat, avund och otrohet. Safiren är mineralet korund, om inte färgen nämns så syftar man på den blå safiren. Alla färger korund är safirer utom röd som kallas rubin. Den blå färgen kommer från järn och titan och safirer kommer i en mängd blå nyanser.
Blått, har det visat sig, väljer ca 50 % av befolkningen som sin favoritfärg oavsett kön. Blått associeras med trygghet, sympati och harmoni.

Stjärnsafirer är oftast mjölkiga gråblå safirer som visar en sexuddig, rörlig ljusstjärna som tydligast ses i starkt sol- eller lampljus.
Safirer kommer som sagt i många olika färger. Dessa kallas ofta för Fancy safirer och kan vara gröna, gula, rosa, oranga eller lavendelfärgade.
reade more... Résuméabuiyad

Grönt och guldigt drottninghalsband

Här bild av mitt senaste drottninghalsband gjort av gröna donuts i pärlemor fyllda med guldiga sötvattenspärlor. Hänget är avtagbart och kan med fördel också användas som ett solosmycke på smycketråd eller vanlig kedja.
Till halsbandet hör också ett armband.

Ursäkta den inte bästa bildkvaliteten. Inser nu i efterhand att det är svårt att lyckas med bilder kl. 07.00 på morgonen.
reade more... Résuméabuiyad

Portraits.


I have been interested in portraits for a long time. My link to the picture of a portrait came through the Pendant.

The Pendant opened doors to my work.

Makes me happy, and to be able to continue.

reade more... Résuméabuiyad

What you need to climb up.


Sources: 2 or 3 and TAF.
reade more... Résuméabuiyad

A beginning of something new.

... is what I am thinking of today.
I have felt sad.

Something old, something new.
Autumn always make me look forward.

The girls had their first day at the daycare.
reade more... Résuméabuiyad

Återupptäckta pärlor

Armband av glaspärlor med ett hänge av pärlemor och en fasetterad grön glaspärla. Efter att ha varit ifrån många av mina pärlor under semestern så upptäcker jag dem liksom på nytt. Gillar de genomskinliga pärlorna - ser ut som isbitar.


reade more... Résuméabuiyad
My life in pictures since November has disappeared when I lost my computer. To have a good backup system was on my to do list. Well, now it is number one on my list.

I will really have a new start on this term. In both good ways and ways I could not imagine. Me and Tobias watched a movie the other day. It made me think even more.

Into the wild.
reade more... Résuméabuiyad

Juvel i pärlemor

Armband av länkade sötvattenspärlor. Testade att göra ett dubbelt armband med lite mindre pärlor. Nöjd med resultatet.
Måste även säga att den limegröna blomman är min absoluta favorit bland favoriter. Varje gång jag ser en av dessa juveler i pärlemor så spritter det till i magtrakten. Woo hooo!
reade more... Résuméabuiyad

Det allra heligaste


Här även bild även på det allra heligaste. Nu under sommaren har jag valt ut mina favoriter och lagt i ett par lådor, eftersom det är helt omöjligt att släpa hela samlingen till landet och på båten. Jag kan sitta långa stunder och lägga upp pärlor, bara testa olika färgkombinationer. Har blivit en helt hemsk pärlnörd.
reade more... Résuméabuiyad

Fina svarta

Var tvungen att visa bild på dessa helt underbara pärlor i svart onyx. Har inte använt dem ännu (eftersom vi håller på och möblerar om i hela lägenheten för att överraska våra barn som kommer hem från Stockholm imorgon) men hoppas få en pärlstund under helgen.
reade more... Résuméabuiyad

Massor av sötvattenspärlor

Här ett treradigt choker-halsband jag gjort till mig själv. (Hade visst beställt väldigt många små peacock-färgade sötvattenspärlor. Ojsan.)

Eftersom jag inte är helt övertygad om att jag trivs i tajta halsband så testade jag att ha det två varv runt handleden istället. Passade perfekt som ett sexradigt armband också.
reade more... Résuméabuiyad

Svart onyx

Ytterligare armband med donuts och blommor i pärlemor. Gillar särskilt blommorna som avslut på armbanden. Håller på att lära mig göra ringar. Vill göra hela kit så att mina smycken kan kombineras på olika sätt.

Har hittat donuts i svart onyx. De är ganska små och jag gillar egentligen större donuts, men dessa var omöjliga att motstå. Hör bara hur det låter: Svart onyx....aah!

Håller på att städa mitt pärlbord och blir helt förskräckt när jag hittar alla kvitton och följesedlar som nu plötsligt dyker upp. Hade ingen aaaning om att jag beställt så mycket pärlor. MEN som min syster brukar säga till sin man: "Klart som faan att en hobby måste få kosta". Thank you Moo.
reade more... Résuméabuiyad

Åter i stan...

Nu hemma från den blåsigaste och blötaste segling vi haft på många år. Nöjda trots allt. Lyckades klämma in pärlorna i båten. Till och med min man var imponerad av hur kompakt jag packat det allra viktigaste.

Här bilder på länkade armband av sötvattenspärlor. Hängen i olika former avslutar förlängningskedjorna.



reade more... Résuméabuiyad

Bytt är bytt


För ett tag sedan undrade jag om Monica som har bloggen Moas Lovely Things kunde tänka sig att idka lite byteshandel, ett valfritt halsband & armband från Wita mot en av hennes underbara handsydda änglar. Gissa om jag blev överlycklig när Monica svarade - Ja, gärna!!

Jag ska få trädgårdsängeln Fia och Monica får ett halsband & armband i vitt med gurksilver. Ta gärna en titt på Monicas handsydda änglar och bakelser, de är makalöst fina, bedårande och detaljerna är otroligt fina.

Monica har även en fin trädgårdsblogg och det var genom den som jag hittade hennes änglar.





Trädgårdsängeln Fia




Armband


Halsband




Väntar med spänning på att mina ängel ska komma, även sambon frågar när ängeln kommer :-)
Moa, jag postade dina smycken i torsdags kväll så du bör ha dem nu på måndag.
//kramelikram Frida

reade more... Résuméabuiyad

Shimmery June

Örhängen med 3 vita sötvatten länkade på öglepinnar
Art nr 30 003

reade more... Résuméabuiyad

Christmas fun

Örhängen i silver & rött
(funkar även om det inte är snö och jul)
Art nr 30 002

reade more... Résuméabuiyad

They're all top notch

Örhängen i grått, glas & vitt.
Krokar och kedja i grått

Art nr 30 049

reade more... Résuméabuiyad

I slept in the storage closet, I thought it would be a little weird

Armband i grått
Grå kedja med grå, svarta & silver pärlor
Art nr 20 039

reade more... Résuméabuiyad

I love to surprise me

Vita sötvatten i silvertrassel på stav, ca 4-5cm lång
Finns i flera färger
art nr 30 005

reade more... Résuméabuiyad

Everything is beatiful in its own way

Fotlänk eller halsband - vilket som behagar. Fungerar nämligen som både. En vit vajer med pärlor i vitt, glas och silver samt 4 fjärilar. Pärlorna får spela fritt i mellanrummen mellan klämpärlorna. Ida fick bli försökskanin till detta lilla smycke, jag ville veta om det kändes obehagligt med klämpärlorna och vajern runt vristen, men icke. Ida tyckte det kändes bra att ha det runt vristen.

Artnr 70 001


reade more... Résuméabuiyad

A rare and gentle thing like a butterfly

Mellanlångt halsband i vitt & silver som för mina tanker till en fjäril, därav namnet.

Om du vill beställa detta halsband går det bra, uppge bara nr 11 121


reade more... Résuméabuiyad

Excuse me, crazy lady (small)

Jag har lärt mig göra pärlbollar (tack vare min pärlkompis Sara!!)
Jag tycker väldigt väldigt mycket om dessa små pärlbollar med 4 mm bicone swarovski pärlor och kulkedjorna. Det blir även snyggt att trä bollen på en svart eller grå rund vajer.
Jag har döpt min swarovski bollar till Excuse me, crazy lady och det går bra att beställa dem. Jag gör dem med 4mm resp 6mm swarovskis. Just nu har jag bara kristall/genomskinliga swarovskisar hemma.
Det går åt exakt 30 pärlor till en pärlboll och det är en hel del pyssel och knåp, vilket jag tycker är roligt!!





Vill du beställa ett 'Excuse me, crazy lady' så går det givetvis bra.
Uppge art.nr 11 125 samt vilken typ av kedja du vill ha (kulkedja, ormlänk, svart/grå vajer)
Pris 175kr/st inkl frakt inom Sverige




reade more... Résuméabuiyad

Put extra hair spray in everybody's hair

Ja så heter det här set't som Ida beställt. Det går i aprikost, guld & orange och består av ett halsband som hon kan "knyta" framtill, fotlänk, ring och örhängen. Pärlorna är trädda på en bronsfärgad smyckevajer och pärlorna kan spela fritt mellan de guldiga klämpärlorna.
Hoppas du får trevligt på bröllopet Ida!!


Det här är min födelsedagspresent till Ida :-)
Grattis i förskott Ida!!
//Kramelikram Frida

reade more... Résuméabuiyad

Ransbysätern. A beautiful place to be.



Ransbysätern. Here you can feel the silence.

I get inspired and clear eyes.
reade more... Résuméabuiyad

.